Extra geld verdienen: De 12 beste manieren van 2023

Banner Extra geld verdienen

Wil jij je vrije tijd nuttig inzetten en wat extra geld verdienen? Kijk dan eens naar dit artikel waar we een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje hebben gezet.

Veel mensen willen wel extra geld verdienen, maar weten niet zo goed hoe. Of zien het als een grote drempel om daadwerkelijk te beginnen.

Extra geld verdienen kan je doen naast je fulltime baan, een studie of iets anders waar je druk mee bent. Er zijn veel illegale manieren, maar daar hebben we het niet over op Reisvrijheid.nl. Lees verder om uit te zoeken wat jij kan gaan doen!

Extra geld verdienen als virtuele assistent

Dit is de perfecte baan voor jou wanneer je georganiseerd bent, wilt werken op een locatie-onafhankelijke plek en wel van een uitdaging houdt.

Een virtuele assistent heeft ook veel afwisseling in een werkdag. Je kunt ondernemers helpen bij taken zoals administratieve taken, beheren van mailtjes en de agenda, en nog veel meer dan dat.

Op platformen als Upwork en Fiverr kun je eens kijken naar de mogelijkheden.

Geef bijles

Heb je ergens veel kennis van? Dan kun je hier bijles in geven. Dit kan offline, maar ook online. Dit maakt het een erg flexibele en interessante (bij)baan.

Kijk eens op websites als Tutor.com, TutorMe en Studypool en verdiep je er eens in.

Vul enquetes in

Dit kan een makkelijke en snelle manier zijn om extra geld te verdienen. Op websites als MyPoints en Survey Junkie krijg je betaald wanneer je een enquete invult.

Vaak is het wel veel werk en moet je veel enquetes invullen voordat je echt veel gaat verdienen. Rijk word je er niet van, maar het bedrag kan wel oplopen wanneer je dit af en toe doet.

Verdien geld met je (creatieve) vaardigheden

Fiverr (2)

Wanneer je ergens goed in bent, is extra geld verdienen zeker mogelijk. Je kunt als freelancer aan de slag op platformen als Fiverr en Upwork.

Op dit soort sites kun je aangeven waar je goed in bent, wat je diensten zijn en hoeveel geld je ervoor vraagt. Mensen die jouw diensten nodig hebben, kunnen je op zo’n platform gemakkelijk vinden.

Het woord “vaardigheden” is heel breed. Je kunt eigenlijk van alles verkopen. Denk aan online marketing diensten, grafisch ontwerp, teksten schrijven, en nog veel meer dan dat.

Test producten of diensten

Ieder bedrijf dat een product of dienst verkoopt of wil verkopen, wil dat het eerst wordt getest door een aantal mensen. Op deze manier kunnen ze nog feedback toepassen en verbeteren als dit nodig is.

Als tester kun jij extra geld verdienen. Bijvoorbeeld door een website te controleren op gebruiksvriendelijkheid. Kijk eens naar UserTesting en TryMyUI, hier word je betaald voor jouw feedback.

Word influencer

Een influencer heeft vaak veel volgers op een platform, zoals Instagram. Iemand met veel volgers kan veel geld verdienen, bijvoorbeeld met advertenties en samenwerkingen met bedrijven.

Om dit te bereiken, moet je je eerst verdiepen in het groeien van een netwerk. Bijvoorbeeld door eens te kijken hoe je veel volgers op Instagram krijgt.

Wat sowieso belangrijk is, is dat je regelmatig post op sociale media en veel communiceert met je doelgroep. Op deze manier bouw je een hechte band op met je doelgroep en dit kan leiden tot nieuwe volgers voor het leven.

Doe mee aan een medisch onderzoek

Bij onderzoek naar bepaalde medicatie, worden vaak mensen gezocht. Je kunt vrij gemakkelijk en snel geld verdienen door je hiervoor aan te melden. Online kun je genoeg websites vinden waar dit mogelijk is.

Word een social media manager

Eigenlijk heeft elk bedrijf wel een social media manager nodig. Actief zijn op platformen als Instagram, Facebook en LinkedIn is een must tegenwoordig.

Op deze platformen worden nieuwe klanten aangetrokken, wordt je bedrijf en je merk meer bekend en houd je contact met klanten en je doelgroep.

Als social media manager houd je je bezig met content planning, interactie, eigenlijk alles om een goede indruk achter te laten op sociale media.

Een goede social media manager krijgt veel betaald. Bedrijven hebben vaak niet de mankracht om het zelf te doen, en ze hebben al genoeg aan hun hoofd.

Wanneer je dus veel kennis hebt op verschillende sociale media, kun je jouw diensten aanbieden aan bedrijven.

Verdien geld met foto’s

Foap

Je hoeft niet eens een professionele fotograaf te zijn om geld te verdienen met foto’s. Wanneer jij een mooie foto hebt gemaakt, kun je extra geld verdienen wanneer jij hem plaatst op een platform zoals Foap.

Het kan zo zijn dat je niks verdient natuurlijk, maar het is het proberen waard. Wanneer je wel iets verkoopt, is dat makkelijk geld verdienen. Die foto heb je toch al gemaakt.

Start een blog

Heb je ergens een passie voor en kun je interessant schrijven? Dan kun je een blog maken. Wanneer veel mensen je blog lezen, kun je hier geld mee verdienen.

Met behulp van Google AdSense of Affiliate Marketing kun je extra geld verdienen op een passieve manier. Je kan dit dus mooi combineren met een baan bijvoorbeeld.

Verdien geld als chauffeur

Uber

Wist je dat je gewoon chauffeur kunt zijn van Uber met je eigen auto? Dit kan wat extra geld opleveren wanneer je een dagje vrij hebt in het weekend bijvoorbeeld. En het kan ook nog eens gezellig zijn.

Handel via Marktplaats

Handelen in spullen kan een goede manier zijn om wat extra geld te verdienen. Wanneer je bijvoorbeeld goed zoekt op Marktplaats, kun je zeker producten vinden om weer door te verkopen met winst.

Daarnaast kun je natuurlijk ook je eigen producten verkopen. Dit kunnen spullen zijn die je al hebt, maar je kunt ook product inkopen in het buitenland en vervolgens via Marktplaats verkopen.

Lees ons artikel over online geld verdienen

Extra geld verdienen is tegenwoordig erg gemakkelijk, helemaal online. In ons artikel over online geld verdienen lees je er alles over.

Naast dit artikel hebben we nog veel meer artikelen die je op weg kunnen helpen! Lees ze eens door en kijk wat jou interessant lijkt.

Scroll naar boven