De 4 grootste irritaties van een Digital Nomad
(en nadelen)

Banner GROOTSTE IRRITATIES VAN EEN DIGITAL NOMAD

We hebben het vaak over de voordelen van een digital nomad en hoe fijn het wel niet is om reizen en werken te combineren. Natuurlijk heeft elk voordeel zijn nadeel en zijn er ook irritaties en nadelen te benoemen. In dit artikel gaan we het hierover hebben. Wij kunnen alvast zeggen, naar onze mening zijn de nadelen te overzien als je beseft wat je ervoor terug krijgt!

Wifi irritaties

Dit is natuurlijk de grootste irritatie voor een digital nomad: slechte wifi. Stel je loopt een leuk koffietentje binnen, je bestelt een kop zwarte koffie en je slaat je laptop open. De koffie wordt op tafel gezet, en jij hebt al in je hoofd wat je gaat doen online. De VPN aan en dan snel verbinden met de wifi, want dat hebben ze wel toch?!

Nou, dat zal je vaak genoeg gaan tegenvallen. Je zult vaak een koffietentje tegenkomen waar ze het niet goed voor elkaar hebben als het om wifi gaat. Dan kun je dus de boel weer inpakken na je bak koffie. Laten we maar hopen dat de koffie wel goed is!

Ook zal het vast wel herkenbaar voor je zijn dat de wifi op veel vliegvelden zo slecht is. Je denkt: yes, 10 open wifi-netwerken dus ik kan zelfs kiezen. Vaak werkt er dan maar 1 van die 10 en je moet ook nog eens je persoonlijke gegevens achter laten. Dus misschien lukt het je om te verbinden met de wifi, maar je hebt dan wel bij 10 verschillende wifi-netwerken je persoonlijke gegevens achtergelaten..

Geen stroom

Dan kan het ook nog voorkomen dat er geen stopcontact in de buurt is. Wanneer jij lekker aan het werk bent en je hebt op een gegeven moment stroom nodig, dan is dit dus een probleempje. Als je op safe wilt spelen kunnen we aanraden om een fastfoodketen te bezoeken, hier heb je namelijk vaak wel goede wifi en stopcontacten. Met de nadruk op vaak, want het is zeker niet altijd zo.

Ook kun je stress over beschikbare stopcontacten verminderen door te investeren in een laptop met een goede batterijduur. 90% van alle digital nomads gebruikt een Macbook Air of Macbook Pro, omdat de batterijduur uitstekend is en daarnaast is hij ook erg snel.

Je identiteit verifiëren

Het is een erg veilig systeem wat veel bedrijven gebruiken om hackers en indringers buiten te houden, maar wel erg irritant. Je identiteit verifiëren.

Vaak heb je als digital nomad erg veel verschillende accounts op verschillende websites en apps, en deze websites en apps vinden het allemaal heel raar en verdacht dat jij ineens inlogt aan de andere kant van de wereld. Logisch natuurlijk, maar je mag oprecht wel een uurtje vrijhouden om dit allemaal te regelen. Verifiëren dat jij het echt bent en niet een of andere hacker.

Let er ook op dat je vaak twee staps-verificatie aan hebt staan, dan krijg je wel eens een code op je telefoonnummer gestuurd. Wanneer jij dan net je lokale simkaart in je telefoon hebt gestopt, krijg je dit SMSje natuurlijk niet binnen. Verifieer je dus eerst op alle websites en apps die je nodig hebt en stop daarna pas je nieuwe simkaart erin.

Contact met klanten

Dit kan soms erg irritant zijn wanneer je in een land bent met enorm veel tijdsverschil. Vaak vinden bedrijven het zelf ook niet fijn wanneer jij aan de andere kant van de wereld bent, om de reden dat je moeilijk contact kunt houden. Sommige digital nomads kiezen ervoor om die informatie achterwege te laten, omdat ze natuurlijk wel de klant willen houden.

Wanneer jij druk bezig bent met een project of bepaalde werkzaamheden en je hebt snel feedback nodig of een andere input vanuit de klant, dan kan het zo zijn dat je erg lang moet wachten op een antwoord.

Stel, je zit in Nieuw Zeeland waar het tijdsverschil ongeveer 12 uur is. Wanneer je dan vergeet om vroeg in de ochtend of laat in de avond een mail te sturen, kun je enorme vertraging oplopen. Zwaar irritant, maar het hoort er nu eenmaal bij.

Conclusie

Het leven als digital nomad kan soms irritaties opleveren, maar dit is niks vergeleken met alle voordelen waar je van kunt genieten.

Denk in oplossingen en kijk bijvoorbeeld eens op coworker.com voor een geschikte werkplek met goede wifi en stroom bij jou in de buurt. Op deze manier kun jij de grootste irritaties van een digital nomad voorkomen.

Scroll naar boven