Beste Affiliate Programma's en Netwerken van 2023

Banner Beste Affiliate Programma's en Netwerken

Wanneer je online geld wilt verdienen met affiliate marketing, is het belangrijk om een keuze te maken uit verschillende affiliate programma’s en netwerken.

Binnen een affiliate programma of netwerk krijg jij toegang tot verschillende producten en diensten die je kunt gaan promoten op jouw eigen kanalen.

Je krijgt een unieke link per product of dienst en deze plaats je op jouw website, YouTube kanaal of social media pagina. Wanneer iemand via jouw link een product koopt, krijg jij een kleine vergoeding.

Het is belangrijk dat je alleen producten en diensten aanraadt waar jij volledig achter staat. Je moet niet zomaar iets aanraden omdat je er een goede commissie voor krijgt.

Kijk bij het selecteren van producten en diensten vooral naar de kwaliteit en reviews van een product of dienst. Ook moet het relevant zijn voor je website bezoekers, YouTube subscribers of Instagram volgers.

Tegenwoordig zijn er zoveel affiliate programma’s en netwerken beschikbaar dat het moeilijk kan zijn om een keuze te maken.

Daarom hebben we hieronder een lijst voor je met de beste affiliate programma’s en netwerken.

TradeTracker

TradeTracker

Dit is het grootste affiliate netwerk van Nederland. Er zijn hier momenteel meer dan 1500 affiliate programma’s te vinden.

De verschillende programma’s zijn ook verschillend en zo is er in elke denkbare categorie wel een goed programma. Je bent er dus zeker van dat je bij TradeTracker een geschikt programma kunt vinden.

Daisycon

Daisycon

Een ander bekend affiliate netwerk dat net als TradeTracker enorm groot is, is Daisycon. In dit netwerk vind je vooral programma’s voor webshops en online dienstverleners.

Daarnaast zijn er ook een heleboel andere categorieën. Ook in dit netwerk is het vrijwel zeker dat je een relevant programma kunt vinden voor jou om te promoten.

Bol.com

Bol.com

Bol.com heeft hun eigen partnerprogramma, waarmee je vrijwel elk product dat zij aanbieden kunt promoten. Jouw commissiepercentage is afhankelijk van de categorie waarin je een product promoot. Het percentage zit tussen de 2,5% en 7%.

Omdat Bol.com zo enorm veel aanbiedt op hun website, is dit een geschikt programma voor vrijwel iedereen. Je gaat sowieso producten vinden die relevant zijn voor jouw website of ander platform.

Ook is het erg interessant dat je bij Bol.com ook commissie kunt verdienen op producten die je helemaal niet promoot. Wanneer iemand op jouw link klikt naar Bol.com, wordt er een cookie geplaatst voor een week. Koopt diegene iets van Bol.com, het maakt niet uit wat, dan krijg jij hierover commissie.

Dus wanneer je een laptop promoot en iemand klikt op jouw link, krijg jij ook commissie wanneer diegene bijvoorbeeld 4 dagen later babyvoeding besteld. Ideaal!

PayPro

PayPro

Het partnerprogramma van PayPro is perfect voor jou wanneer je op zoek bent naar het promoten van digitale producten. Daar is PayPro namelijk de uitblinker in.

Bij PayPro kun je bijvoorbeeld online cursussen en ebooks promoten, en vaak krijg je een erg hoge vergoeding. Soms wel 50%. 

Zie jij een kans om digitale producten te promoten, dan is dit partnerprogramma erg interessant.

Plug&Pay

Plug&Pay

Bij Plug&Pay kun je net als bij PayPro veel online cursussen, ebooks en andere digitale producten vinden voor promotie. De commissies zijn ook hier erg hoog.

Via Plug&Pay kun je meer dan 400 producten in verschillende markten promoten. We raden je sterk aan om eens te kijken naar de mogelijkheden voor jou.

Amazon Partnernet

Amazon Partnernet

De webshop Amazon is marktleider in Amerika en heeft al een tijd haar eigen affiliate programma. Nu is dit ook beschikbaar in Nederland: Amazon Partnernet.

Het is een programma dat te vergelijken is met Bol.com. Je kunt hier ook vrijwel elk product van Amazon promoten. Het maakt dus niet uit in waar jouw website, YouTube kanaal of social media kanaal over gaat. Op Amazon vind je goede producten om te promoten.

Awin

Awin

Het affiliate netwerk van Awin is enorm groot. Er zijn meer dan 21.000 adverteerders actief. Het netwerk is internationaal actief, maar heeft ook een heleboel samenwerkingen in Nederland.

Awin is constant bezig met het helpen van adverteerders en bloggers om zoveel mogelijk winst te maken. Ze maken je het dus zo gemakkelijk mogelijk.

In het grote netwerk van Awin kunnen we je verzekeren dat er geschikte producten of diensten zijn om te promoten.

Coolblue

Coolblue

Deze webshop is inmiddels zeer bekend en geliefd. Ook Coolblue heeft haar eigen affiliate programma, waarbij je veel producten op hun website kunt promoten.

Je krijgt als affiliate ook toegang tot een heleboel promotiemateriaal, denk aan banners en productafbeeldingen. Zo kun je producten op een professionele manier promoten op je eigen platformen.

Bij Coolblue kun je niet super hoge commissies verdienen zoals dat kan bij anderen, maar omdat het een bekende en betrouwbare webshop is met veel aanbod is het een zeker een aanrader.

Fiverr

Fiverr

Dit is het grootste platform ter wereld voor een freelancer.

Er zijn enorm veel freelancers die hier hun diensten aanbieden en er zijn enorm veel mensen die via dit platform op zoek zijn naar een goede freelancer.

Als affiliate partner kun jij bepaalde freelancers promoten op je eigen platform. Je ontvangt dan een commissie voor een nieuwe gebruiker van Fiverr.

Jouw commissie ligt tussen de €15 en €150.

Je kunt naast services van freelancers ook online cursussen van Fiverr promoten. Je ontvangt hier dan 30% commissie over.

Bitvavo

Bitvavo

Wanneer Bitvavo relevant is voor jouw website bezoekers of social media volgers, is dit een affiliate programma dat erg interessant is.

Je ontvangt bij Bitvavo een commissie wanneer iemand zich via jouw link aanmeldt en/of crypto verhandelt.

De commissies zijn bij Bitvavo niet erg hoog, maar ze kunnen wel degelijk oplopen wanneer je een groot bereik hebt. En als je het toch hebt over Bitvavo, kun je net zo goed een affiliate link toevoegen.

Meer affiliate programma’s en netwerken

In dit artikel vind je de 10 beste affiliate marketing programma’s en netwerken van 2023, maar er zijn natuurlijk nog veel meer opties.

Om meer programma’s te vinden, kun je Googelen op:

Bedrijfsnaam + Affiliate

We raden je aan om niet als een gek je in te gaan schrijven bij zoveel mogelijk affiliate programma’s en netwerken.

Focus eerst op het schrijven van goede content en kijk vervolgens welke producten of diensten een goede toevoeging kunnen zijn bij de content die je hebt geschreven.

Je wilt je website bezoekers of volgers alleen iets aanraden wanneer je echt achter het product of een dienst staat. Is dit niet het geval, dan kun je het beter achterwege laten.

Tip: 
Ben je op zoek naar een cursus die jou alles verteld over het gebruiken van verschillende netwerken en het online geld verdienen met affiliate marketing? Lees dan eens ons artikel over de beste affiliate marketing cursus.

Scroll naar boven