Hoe kun je geld verdienen met Crypto: De Beste Cursus van 2023

Banner Hoe kun je geld verdienen met Crypto De Beste Cursus

Crypto, iets wat in de afgelopen 10 jaar erg populair is geworden. Helemaal toen de Bitcoin – de eerste currency op blockchain technologie en de meest bekende munt – in 2017 flink in waarde steeg.

Er zijn een heleboel succesverhalen als we het hebben over online geld verdienen met crypto. Soms hoor je verhalen van bekenden en het is ook wel eens in het nieuws. Mensen die in de crypto zijn gestapt en veel geld hebben verdiend of miljonair zijn geworden.

Dit soort succesverhalen kunnen ervoor zorgen dat je ook het gevoel hebt om eens te beginnen met crypto.

Waar mensen veel geld verdienen, zijn er ook genoeg die veel geld verliezen. Vaak zijn dit mensen die een succesverhaal hebben gehoord en daarna zijn ingestapt.

In deze gids hebben we het over crypto, wat het is en hoe je er geld mee verdiend.

Wat is crypto?

Crypto is een digitale of virtuele valuta die is beveiligd door cryptografie. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om iets te vervalsen of om het dubbel uit te geven.

Cryptocurrencies zijn gedecentraliseerde netwerken die gecodeerd zijn met blockchain technologie. Dit betekent dat gegevens worden opgeslagen zonder dat er 1 centraal punt wordt gebruikt.

Dit maakt het voor hackers veel en veel moeilijker om te hacken. Ook is het goedkoper, omdat je niet de kosten hebt van een kantoor bijvoorbeeld. 

De belangrijkste voordelen van cryptocurrencies zijn veilige, goedkopere en snellere geldoverboekingen.

De belangrijkste nadelen van cryptocurrencies zijn de onstabiele prijs en gebruik bij criminele activiteiten.


Verschillende soorten crypto

De eerste currency op blockchain technologie is de Bitcoin. Die kennen we allemaal wel. Na de bitcoin kwamen er een heleboel andere munten op de markt. Dit noemen we alt coins: alternatieve munten.

Er zijn enorm veel alt coins. Denk aan Ethereum, Ripple, Litecoin, Dogecoin, en zo zijn er nog veel meer.

Omdat er zoveel cryptomunten op de markt zijn, kan het moeilijk zijn om overzicht te houden en te begrijpen wat er allemaal gebeurd in deze wereld.


Geld verdienen met crypto

Het is zeker mogelijk om geld te verdienen met crypto. Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt doen.

Wel goed om nog een keer te vermelden dat er genoeg mensen zijn die geld verliezen met crypto. Cryptocurrency zijn over het algemeen erg onstabiel en de waarde kan snel dalen of stijgen. Doe dus niet zomaar wat, je zult dan zeker geld verliezen!

Leer alles wat je moet weten over crypto en ontdek hoe jij online geld kunt verdienen met de beste crypto strategieën van AllesOverCrypto. >>


Investeren

Investeren in crypto is een langetermijnstrategie waarbij je crypto koopt en vasthoudt voor langere tijd. Je investeert dan in een munt die veel groeipotentieel heeft op de lange termijn. De onstabiele prijs van de munt op korte termijn is dan geen probleem en je hoeft niet dagelijks naar de prijs van je munt te kijken.

Munten als de Bitcoin en Ethereum worden gezien als een veilige keuze als het gaat om een lange termijn investering. Niets is zeker natuurlijk.

De valkuil voor deze strategie is het investeren van geld dat je eigenlijk nodig hebt. Dit moet je nooit doen!

Mensen verliezen vaak geld met crypto omdat ze het geld dat ze hebben geïnvesteerd nodig hebben. Noodgedwongen moeten ze dan uitcashen, ook bij een lage marktwaarde van de munt.

Zorg er altijd voor dat je alleen geld investeert dat je kunt missen voor de lange termijn. Op deze manier kun je altijd jouw investering laten staan.


Handelen en daytraden

De waarde van cryptomunten is enorm onstabiel. Wanneer jij veel kennis hebt van crypto, de markt en omgevingsfactoren kun je op korte termijn veel geld verdienen met handelen en daytraden.

Je koopt crypto dan voor een lage prijs en verkoopt voor een hogere prijs later die (handels)dag.

Om te voorspellen wat de toekomstige waarde zal zijn van bepaalde cryptomunten, moet je veel kennis en ervaring hebben. Begin niet zomaar met handelen en daytraden.


Andere methoden

De twee meest populaire methoden om geld te verdienen met crypto staan hierboven vermeldt. Er zijn nog veel meer strategieën, denk aan:

  • Range trading
  • Scalping
  • Swing trading
  • Arbitrage
  • High-Frequency Trading
  • Dollar-Cost Averaging

Voor elke strategie geldt dat het belangrijk is om goed onderzoek te doen, zodat je weet waar je mee bezig bent. Veel mensen stappen in de crypto omdat ze worden opgehyped door vrienden of omdat het in het nieuws was. Dan ga je vaak geld verliezen.

Bitvavo: de beste crypto exchange
Bitvavo (3)

Wil je starten met het handelen in crypto? Dan moet je kiezen voor een crypto exchange. Een exchange is een handelsplek waar je de mogelijkheid hebt om crypto te kopen of verkopen.

Er zijn een heleboel verschillende exchanges, allemaal met hun eigen kenmerken en kwaliteiten. De beste is naar onze mening Bitvavo.

Bitvavo scoort enorm goed op het gebied van prijs, aanbod en veiligheid. Bij Bitvavo kun je snel en gemakkelijk beginnen met jouw crypto avontuur, ook als je een complete beginner bent.

Momenteel krijg je een welkomstbonus van maarliefst €1000. Daar kun je gratis mee handelen, echt een van de beste acties die je kunt tegenkomen.

Scroll naar boven