Hoe kun je geld verdienen met een Website in 2023

Banner hoe kun je geld verdienen met een website

Tegenwoordig is het helemaal niet meer moeilijk om een website te bouwen die er professioneel uit ziet. Met programma’s als WordPress en Wix kun je snel de website bouwen die jij wilt.

Er zijn een heleboel ondernemers en bedrijven die een fulltime inkomen verdienen met een website. Ook zijn er veel digital nomads die kunnen leven van inkomsten uit een website. Hoe dan? Daar gaan we het in dit artikel over hebben.

Voordat je meer leest over de mogelijkheden, is het goed om te weten dat alles begint met het krijgen van veel website bezoekers. Wanneer je net een nieuwe website hebt, is het aan te raden om eerst te focussen op design en het publiceren van kwalitatief hoge content. Dat geld komt later wel.

Affiliate marketing

Naar onze mening de beste manier om geld te verdienen met een website. Met affiliate marketing is het niet nodig om je eigen producten te verkopen. Je verkoopt producten van iemand anders, door ze aan te bevelen op jouw eigen website. Wanneer iemand via jouw link een product koopt, krijg jij een commissie.

Je hoeft je vervolgens niet zorgen te maken over levering, klantenservice of andere dingen. Jij krijgt een commissie (vaak tussen de 2% en 8%) en zij regelen de rest.

Waar jij je mee bezig moet houden, is het aantal website bezoekers op jouw website verhogen en goede producten aanbevelen.

Bol.com heeft een affiliate programma dat erg bekend is. Je kunt vrijwel elk product dat op Bol.com staat plaatsen op jouw website en hier kun je dan een commissie over verdienen.

Wel belangrijk dat je dus alleen producten op je website plaatst die echt goed zijn.

Advertenties

Display-advertenties is een van de makkelijkste manieren om geld te verdienen met je website. Deze methode is alleen interessant voor jou wanneer je maandelijks veel website bezoekers krijgt. Je kunt je dan bijvoorbeeld aanmelden voor Google Adsense.

Er worden dan advertenties op je website geplaatst, en hier verdien je geld mee. Wat je verdient, hangt af van een aantal zaken. Soms krijg je betaald per klik (CPC) en soms per 1000 vertoningen (CPM).

Ook is de niche belangrijk. Gaat de website over financiën of software, dan kun je vaak meer geld verdienen dan wanneer je een website over honden hebt.

Dit komt omdat financiële bedrijven en software bedrijven over het algemeen meer geld uitgeven aan advertenties.

Leads

Met een website kun je leads genereren voor je eigen online bedrijf. Een voorbeeld is een website over SEO. Je kunt dan blogs schrijven over SEO en in deze blogs kun je verwijzen naar je eigen SEO-services.

Op deze manier kun je snel nieuwe klanten krijgen wanneer jouw SEO blog veel website bezoekers trekt. Het is dan misschien helemaal niet meer nodig om zelf klanten te benaderen.

Je kunt vrijwel naar alles refereren, als het maar relevant is voor de website bezoekers.

E-boeken

Sellfy

Een e-boek kun je gemakkelijk schrijven en deze kun je vervolgens op meerdere plekken op je website plaatsen. Gemiddeld wordt er voor €3 euro een e-book verkocht.

Wanneer je veel website bezoekers krijgt, dan kun je gemakkelijk een passief inkomen genereren wanneer je een e-book hebt geschreven dat waardevol voor ze is.

Hoeveel woorden moet je schrijven voor een succesvol e-book? Dit verschilt, maar het is in ieder geval niet nodig om een enorm boek te schrijven. Met 10.000 woorden kun je al succes hebben.

In je e-book kun je schrijven over jouw kennis en ervaring. Het moet dan gaan over een onderwerp dat jouw doelgroep aanspreekt.

Heb jij bijvoorbeeld een website over online marketing? Dan kun je schrijven over een stappenplan voor het starten van een online marketing bureau. Zo zijn er enorm veel opties.

Met behulp van Sellfy kun je jouw e-book verkopen vanaf je eigen website.

Cursus

Thinkific

Je kunt het groter aanpakken dan een e-book en je eigen online cursus maken. In een cursus kun je jouw kennis delen door middel van artikelen, filmpjes en soms ook persoonlijke begeleiding.

Een cursus kan een goede manier zijn om een extra inkomen te realiseren met je website. Wanneer veel mensen je artikelen lezen, kan het interessant zijn om dit aan te bieden.

Let er wel op dat cursussen enorm veel worden aangeboden tegenwoordig en dat je wel echt hoogwaardige informatie moet leveren aan klanten. Maak dus alleen een cursus wanneer je ergens een expert in bent.

Om een cursus gemakkelijk, snel en professioneel te maken, kun je een cursus platform gebruiken. Wij raden Thinkific aan.

Webshop

Shopify

Een website kun je ook gebruiken om je eigen producten op te verkopen. Dit is een e-commerce winkel of webshop. Je koopt dan producten van hoge kwaliteit in en verkoopt ze met winst.

Een veelvoorkomende vorm van een webshop is dropshipping. Het grote voordeel van dropshipping is dat je geen voorraad hoeft op te slaan. Je plaatst producten in je webshop die nog bij de leverancier liggen.

Wanneer een product wordt besteld in jouw webshop, bestel jij het bij de leverancier en stuur je het direct naar de klant.

Zelf zie je het product niet en je hoeft dus geen voorraad op te slaan. Het is wel aan te raden om eerst producten naar jouw eigen adres te sturen om het product te controleren op kwaliteit. Is de kwaliteit goed, dan kun je hem zeker in je webshop plaatsen.

Een populair e-commerce platform voor dropshipping is Shopify. Dit platform heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt om succesvol te worden met dropshipping.

Wanneer je een WordPress website hebt en daarop producten wilt verkopen, is het aan te raden om de plugin van WooCommerce te gebruiken.

Betaalde artikelen en links

Wanneer je website groeit en je veel website bezoekers krijgt, kan het voorkomen dat mensen je benaderen die graag betalen voor een artikel op jouw website.

In zo’n artikel promoten ze vaak hun eigen bedrijf of website. Je kunt zelf bepalen hoeveel geld je vraagt voor een artikel. Wanneer je website veel bezocht wordt, kun je zo €200 tot €800 vragen voor een artikel.

Betaalde artikelen zijn een prima manier om wat extra geld te verdienen, maar zorg er wel voor dat de content die zij willen plaatsen op jouw website relevant is voor de website bezoekers.

Ook zijn bedrijven en andere website-eigenaren soms geïnteresseerd in een linkje ergens in een van jouw artikelen. Deze link moet dan naar de website van het bedrijf gaan, dit is goed voor hun eigen posities in Google. Voor zo’n linkje kun je wel €100 tot €200 vragen.

Conclusie

Er zijn enorm veel manieren om online geld te verdienen met een website. In dit artikel hebben we de meest populaire verdienmodellen voor je op een rijtje gezet.

Er zijn nog meer mogelijkheden, maar we raden je aan om eerst de focus te leggen op het groeien van je website. Vervolgens kun je de benoemde manieren gebruiken om geld te verdienen met een website.

Wanneer je website net nieuw is, kun je zeker al gaan nadenken over de verschillende manieren waarop je in de toekomst geld wilt verdienen. Zo kun je een structuur en content plan maken voor je website.

De manieren toepassen is echter nog niet nodig. In plaats van de focus te leggen op geld verdienen, zou je moeten focussen op het maken van goede content en het aantal website bezoekers verhogen.

Scroll naar boven