Hoe kun je geld verdienen met Affiliate Marketing in 2023

Banner Hoe kun je geld verdienen met affiliate marketing

Zou jij ook wel wakker willen worden en in een aantal e-mailtjes willen lezen dat je tijdens het slapen geld hebt verdiend? Lees dan vooral verder.

Bij affiliate marketing beveel jij echte producten of diensten aan op jouw website of via sociale media. Wanneer iemand via jouw website of social media kanaal een product of dienst koopt, krijg jij een percentage van de winst.

Er zijn een heleboel affiliate marketing programma’s, denk aan Bol.com, Amazon en PayPro. Je kunt je hier aanmelden als affiliate en daarna kan je vrijwel elk product aanbevelen op jouw eigen kanalen. Later in dit artikel meer hierover.

Affiliate marketing kan ervoor zorgen dat jij op een passieve manier geld verdient. Voordat deze passieve geldstroom op gang komt, moet je natuurlijk wel veel tijd investeren.

Je moet er namelijk voor zorgen dat veel mensen jouw website of social media kanaal bezoeken en dat zij klikken op affiliate links.

Het is een business model dat steeds populairder wordt, omdat steeds meer mensen zien wat de kracht van affiliate marketing is.


Hoe begin jij nou met affiliate marketing en hoe kun je er geld mee verdienen?

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een kanaal voor online marketing waarbij je producten van een ander promoot via een unieke link op je website, social media account of YouTube kanaal. Wanneer iemand via jouw unieke link een product of dienst koopt, krijg jij een commissie en verdien je geld.

Je kunt van alles promoten, denk aan producten als fitness horloges, zonnebril, koffiezetapparaat, een bed of een online cursus.

Om geld te verdienen met affiliate marketing, is het belangrijk dat je veel bezoekers krijgt. Hiervoor moet je veel waardevolle content schrijven en SEO toepassen.


Is affiliate marketing de moeite waard?

In sommige gevallen krijg je wel 50% commissie, zoals bij een online cursus, maar vaak zit het percentage tussen de 2% en 8%. Is dit de moeite wel waard?

Het antwoord is: Ja. Het is zeker de moeite waard.


Passieve inkomstenbron

Met affiliate marketing kun je een passieve inkomstenbron opbouwen. Wanneer je eenmaal veel websitebezoekers hebt, blijven mensen klikken op je links en blijf je dus geld verdienen.

Daarnaast hoef je niet zelf een webshop te bouwen en te beheren, hoef je je niet druk te maken over levering, eventuele retourtjes, klantenservice en nog veel meer.

Jouw enige taak is ervoor zorgen dat er veel bezoekers op je website of social media kanaal komen. Wanneer je dan een product of service aanbiedt dat waardevol is voor de bezoekers, zal je resultaten gaan zien.


Lage investering

Voor het opstarten van een bedrijf moet je vaak geld investeren. Dit is bij affiliate marketing niet het geval. Je kunt in principe gratis beginnen.

Voor het opzetten en beheren van een professionele website ben jij maximaal €50 euro per jaar kwijt. Een erg lage investering dus.


Locatie-onafhankelijk werken

Met affiliate marketing kun jij online geld verdienen. Hierdoor kun jij werken waar en wanneer je wilt en zou je reizen en werken kunnen combineren. Dit is perfect voor mensen die niet graag een vaste werkplek hebben en graag willen reizen.

Veel Digital Nomads doen aan affiliate marketing en betalen hiermee de kosten voor hun leven als wereldreiziger.


Geen limieten

Met affiliate marketing kun jij veel geld gaan verdienen. Wanneer je doorhebt hoe je succesvol een website bouwt die veel website bezoekers krijgt, kun je jouw website steeds groter maken en meer geld verdienen.

Ook kun je ervoor kiezen om meerdere websites te maken in verschillende niches. Bijvoorbeeld 1 website over reizen en 1 website over fitness. Je kunt dan weer compleet andere producten en diensten aanbieden en je aanmelden voor nieuwe affiliate programma’s.


Hoeveel verdien je als affiliate marketeer

Als affiliate marketeer zal je merken dat jouw inkomen onregelmatig kan zijn. Je zult niet elke maand evenveel websitebezoekers krijgen en het aantal mensen dat per maand een product of dienst kopen via jouw website verschilt.

De eerste maanden zal je vaak niets verdienen, omdat je nog niet hoog scoort in de Google zoekresultaten. Dit is normaal. Echter, vaak stoppen mensen op dit punt al omdat ze na een aantal maanden hard werken nog niks verdiend hebben.

Wanneer je blijft focussen op het schrijven van goede content, zal je merken dat je op gegeven moment websitebezoekers gaat krijgen en geld gaat verdienen.

Affiliate marketeers die al een tijd bezig zijn, verdienen vaak tussen de €2000 en €10.000 per maand.


Hoe begin je met affiliate marketing

Om te beginnen met affiliate marketing, is het belangrijk dat je nadenkt over het platform waar je content op wilt publiceren. Dit kan een website zijn, een YouTube kanaal of een social media kanaal als Instagram.

Bij YouTube en Instagram kun je gratis starten met affiliate marketing, voor een website is een kleine investering nodig.

Wij raden wel aan om te gaan voor een website (met WordPress), omdat je deze kunt opbouwen tot een blog waar veel mensen op terechtkomen.


Een WordPress website

Kies een hosting provider, installeer WordPress en bouw een website die er professioneel uit ziet. Kijk voor de specifieke stappen eens naar onze gids over het starten van een succesvolle blog.


Affiliate programma’s en netwerken

Kijk naast het schrijven van waardevolle content naar producten of diensten die je zou willen aanbevelen op je website. Ga op zoek naar affiliate programma’s.

Ga naar Google en zoek het volgende:

Bedrijfsnaam + Affiliate

Ben je bijvoorbeeld benieuwd of Bol.com een affiliate programma heeft? Zoek dan op “Bol.com affiliate” en je zult zien dat je je kunt aanmelden als affiliate.

Bol.com is een prima platform om te starten met affiliate marketing. Het is erg toegankelijk en je kunt veel producten aanbieden die relevant zijn voor jouw website.

Er zijn nog een heleboel andere affiliate programma’s en netwerken. Denk aan TradeTracker, Plug&Pay, PayPro, ClickBank en Amazon.

Bij deze partijen kun je je aanmelden als affiliate. Je krijgt dan toegang tot een speciale omgeving waarin je een unieke link kunt aanmaken voor producten en diensten.

Deze link is speciaal voor jou gemaakt. Wanneer iemand op deze link klikt, weet de partij waar jij affiliate van bent dat die persoon via jouw is binnenkomen.

Je krijgt vervolgens een kleine vergoeding wanneer er een product of dienst wordt gekocht via jouw link.


Bol.com

Bol.com

Als affiliate partner van Bol.com is het mogelijk om bijna alle producten te promoten die op Bol.com staan. Je krijgt een commissie tussen de 2,5% en 7%.

Wanneer je bent aangemeld als affiliate, heb je toegang tot een mooi dashboard waarop je precies alle statistieken kunt zien. Orders, kliks, omzet, commissie en conversie zijn allemaal te bekijken.

Met behulp van de Sitebar kun je snel en gemakkelijk een unieke link aanmaken die gekoppeld is aan jouw affiliate account. Dit kan voor vrijwel elk product op Bol.com.

Je maakt een unieke link aan die je kunt plaatsen op je eigen website. Daarnaast mag je product afbeeldingen die op Bol.com staan ook gebruiken op je eigen website of een ander kanaal.

Wij hebben naast Reisvrijheid.nl nog een andere website in beheer waar we affiliate partner zijn van Bol.com. Zeker een aanrader om mee samen te werken.

PayPro

PayPro

PayPro is onze #1 aanrader wanneer je online cursussen en e-books wilt promoten. Je kunt via PayPro een erg goede commissie ontvangen, soms wel 50%.

Op het platform staan een heleboel cursussen en e-books die erg goed beoordeeld zijn. We raden je aan om ook zelf onderzoek te doen en alleen iets aan te bevelen wanneer het kwalitatief erg goed is, maar daar ben je bij PayPro aan het juiste adres voor.

TradeTracker

TradeTracker

TradeTracker zelf is geen affiliate programma, maar een enorm affiliate netwerk. Via dit netwerk heb je toegang tot veel affiliate programma’s.

Het maakt niet uit in welke categorie jouw website zich bevindt, via TradeTracker vind je altijd producten of diensten die relevant zijn voor je website.

Begin je net met affiliate marketing? Dan is TradeTracker de plek om te starten.

Hoe krijg je veel website bezoekers

Leuk zo’n website en nice dat je nu partner bent van een affiliate programma. Maar hoe ga je geld verdienen? Daarvoor moet je veel website bezoekers op je website krijgen.


Website opzet

Om te beginnen is het belangrijk dat je een website bouwt die er goed uit ziet. Denk aan een mooie home pagina, andere pagina’s die er goed uit zien (zoals “blog”, “over ons” en “contact”) en een mooi menu.

Denk ook aan de snelheid van je website. Werk je met WordPress, zorg er dan voor dat je niet teveel plugins en thema’s installeert. Deze maken je website trager.


Content schrijven en optimaliseren voor SEO

Focus vervolgens op het schrijven van waardevolle content. Denk na over de content die je zou willen plaatsen op je website en maak een content plan.

Voor het schrijven van content is het belangrijk dat je optimaliseert voor SEO. Veel blogs focussen op een zoekwoord bij het schrijven van een artikel.

Een zoekwoord is 1 of meerdere woorden die worden ingetypt in Google door mensen die Google gebruiken. Met tools als Ahrefs en Google Keyword Planner kun je zien hoe vaak er wordt gezocht op bepaalde zoekwoorden en hoeveel competitie er is.

Over het algemeen ben je op zoek naar zoekwoorden met hoog zoekvolume en lage competitie. Dit vergroot de kansen dat jij bovenaan in Google verschijnt.

Weet je welk zoekwoord je wilt gaan gebruiken voor een artikel, dan kun je content gaan schrijven.

Plaats het zoekwoord in jouw blog artikel op verschillende plekken:

  • H1 (dit is de titel van je content)
  • De eerste H2
  • Een aantal keren in je tekst
  • In een alt-tag
  • In de meta description

Er is geen specifiek aantal keren dat je het zoekwoord moet gebruiken in je content. Te vaak is nooit goed, Google kan dit zien als spam.

Een goede vuistregel is 1 of 2 keer per 100 woorden. Dit is dus gelijk aan 1-2%.


Linkbuilding

Een belangrijke factor voor het aantal website bezoekers is het aantal links naar je website. Een goede link naar jouw website zorgt ervoor dat jouw “autoriteit” stijgt in de ogen van Google.

Stel, jij schrijft precies hetzelfde artikel als iemand anders op een website. Niet aan te raden natuurlijk, maar even om dit voorbeeld duidelijk te maken. Hoe bepaalt Google dan welke website bovenaan komt te staan in Google en dus meer website bezoekers krijgt?

Het hangt van veel factoren af, ook de eerder genoemde snelheid van je website bijvoorbeeld, maar het aantal links is een van de belangrijkste. Heb jij meer links dan de andere website, dan heb jij “meer recht van spreken” om het zo maar even te zeggen.

Belangrijk dus dat je veel goede links naar je website en pagina’s krijgt. Hoe doe je dat?

Kijk daarvoor eens naar dit artikel waar wij het ook hebben over linkbuilding. Ook kun je deze video eens bekijken.


Geduld

Een belangrijke eigenschap om te hebben als het gaat om geld verdienen met affiliate marketing. Geduld, en de juiste mindset.

In het opzetten van een succesvolle website, het schrijven van content en krijgen van veel website bezoekers gaat veel tijd zitten. De eerste maanden kun je niet verwachten dat je veel geld gaat verdienen. Het heeft tijd nodig om hoog te ranken met meerdere artikelen in Google.

Vaak zien we dat het tussen de 6 en 12 maanden duurt voordat je een consistente geldstroom gaat zien. Om een fulltime inkomen te krijgen, ben je langer bezig. Denk aan 1 tot 3 jaar.

Tip: 
Om sneller te leren hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing, raad ik je aan om ons artikel over de beste affiliate marketing cursus te lezen.

Scroll naar boven