Belgrado bezienswaardigheden: De 11 leukste dingen om te doen

Banner Belgrado bezienswaardigheden leukste dingen om te doen

Belgrado, de grootste stad en hoofdstad van Servië. Belgrado komt enorm vaak voor in de geschiedenisboeken. Voor een enorm lange tijd is er oorlog en onrust in de stad geweest. Gebouwen werden gebombardeerd en er vielen veel doden.

Tegenwoordig is Belgrado een erg mooie stad om te bezoeken. Door de gebeurtenissen in de geschiedenis vind je veel historische gebouwen en parken, en een aantal hiervan moet je echt gezien hebben.

Ook kun je goed uitgaan in Belgrado. Er wonen veel jongeren en studenten in de stad die regelmatig een feestje opzoeken. 

Het leven in Belgrado is eigenlijk heel erg leuk. Daarnaast is het goedkoper, vergeleken met Nederland. Veel digital nomads kiezen er dan ook voor om hier te gaan wonen.

In deze gids kom je erachter wat de mooiste Belgrado bezienswaardigheden zijn. Wat ons betreft is dit echt een stad om vaker te bezoeken, dus lees vooral verder!

Belgrado

Belgrado bezienswaardigheden

Belgrade Fortress

Op een heuvelrug, waar de rivieren de Donau en de Sava samenkomen, vind je het Fortress. Dit is een plek waar enorm veel is gebeurd. Velen hebben hier gevochten, en velen zijn hier gesneuveld.

Het Belgrade Fortress is een indrukwekkende plek waar je veel kunt leren over de geschiedenis van de hoofdstad. 

Belgrade Fortress


Skadarlija

Skadarlija is een oud-Boheemse wijk in Belgrado. Veel toeristen gaan er heen voor de leuke terrassen, eettentjes en boetiekjes. De wijk trekt ook veel artiesten aan, zoals muzikanten, acteurs en dichters. 

Een van de leukste Belgrado bezienswaardigheden in dit lijstje is zeker Skadarlija. Je kunt leuk uitgaan, traditioneel Servisch eten en de gezelligheid op zoeken. Een echte aanrader.

Ada Ciganlija

Ada Ciganlija is een schiereiland in de Sava. Op het schiereiland zijn er meerdere stranden en en meer te vinden. Daarnaast bezoeken mensen het eiland voor het nachtleven, de leuke restaurants en om te sporten.

Op Ada Ciganlija moet je zeker “Belgrade’s Seaside” bezoeken, hier heb je een heleboel leuke bars en restaurants zitten. Je gaat je hier zeker vermaken!

Tempel van St. Sava

In Belgrado vind je de grootste orthodoxe kerk in de Balkan en de op een na grootste ter wereld: St Sava. De witte kerk ziet er prachtig uit, en dit is een van de mooiste Belgrado bezienswaardigheden.

Belgrado bezienswaardigheden St Sava


Knez Mihailova

Dit is een autovrije straat waar locals en toeristen vaak winkelen en uitgaan. Knez Mihailova is een van de duurste straten van de stad. Je vindt er chique boetieks, dure winkels, restaurants, cafes en clubs.

In deze straat is altijd wel iets te doen, of je nou overdag komt of ‘s nachts. Het is een van de beste Belgrado bezienswaardigheden wat ons betreft, dus zeker een aanrader.

Gardos Tower

De Gardos Tower, ook wel bekend als Millennium Tower of Kula Sibinjanin Janka, is een monument in het oudste deel van Zemun, Belgrado. De toren is in 1896 gebouwd, omdat de 1000 jarige Hongaarse vestiging op de Pannonische vlakte werd gevierd. 

In de toren kun je meer te weten komen over de rijke geschiedenis van Zemun en Gardos, en daarnaast kun je naar de top om te genieten van een prachtig uitzicht over onder andere de Donau.

Uitgaan in Belgrado

Wil jij graag uitgaan? Dan raden we je zeker aan om eens te gaan kijken in Savamala. Dit is de meest populaire plek om uit te gaan. Je vindt er veel clubs en bars. Een aantal leuke plekken om uit te gaan zijn (niet allemaal in Savamala):

  • Gradska Kafana Belgrade
  • Klub Studenata Tehnike Belgrade
  • Klub Magacin Belgrade
  • Leto Belgrade
  • Drugstore Beograd Belgrade
  • The Tube Belgrade

Uitgaan in Belgrado


Dorcol

In Dorcol vind je veel geschiedenis en cultuur. Het is een van de oudste en bekende wijken van Belgrado. In Dorcol zijn leuke cafeetjes waar je gezellig kunt zitten, zoals Ministarstvo Kafe en Cafe de France.

Verder kun je hier indrukwekkende historische gebouwen bezoeken, zoals het Museum van Vuk en de Bajrakli Moskee. Ook raden we je aan om even door het centrum te lopen en over de markt. Een erg leuk cultureel uitje.

Mount Avala

Vanaf Mount Avala heb je een prachtig uitzicht over Belgrado. Een heerlijke rustige plek waar je even op adem kunt komen van al die Belgrado bezienswaardigheden.

Op de berg kun je ook de “memorial of the unknown soldier” bekijken. Daarnaast kun je met een supersnelle lift de lucht in, in de Avala toren. Hier heb je prachtig uitzicht. Vergeet je camera niet!

Avala toren


Nikola Pasic Plein

Nikola Pasic – een beroemde Servische premier – kun je terugvinden bij het iconische monument op een plein dat naar hem is vernoemd.

Op het plein kun je een heerlijke Servische wandeling maken, waarbij je ook langs het nieuwe en oude koninklijke paleis loopt.

Museum van Joegoslavië

Wanneer je je wilt verdiepen in de geschiedenis van Belgrado, moet je het museum van Joegoslavië zeker bezoeken. Een aantal indrukwekkende archeologische tentoonstellingen laten je zien wat er allemaal is gebeurd in het verleden.

Beste reistijd voor Belgrado

Het weer in Belgrado is verschillend. Toch heeft elk seizoen haar eigen charmes. Naar mijn mening kun je Belgrado het beste bezoeken in mei, juni en september. In deze maanden is het warm, maar niet te warm. Gemiddeld zal de temperatuur in deze maanden tussen de 18 en 22 graden liggen.

Scroll naar boven