Wat te doen in Kaapstad: De 10 leukste bezienswaardigheden

Banner Wat te doen in Kaapstad

Kaapstad, een stad in het zuidwesten van Zuid-Afrika. De stad heeft een reputatie op het gebied van buitenactiviteiten. Je vindt er veel bergen, de Atlantische oceaan en de Indische oceaan.

Veel mensen zijn benieuwd naar Zuid-Afrika en Kaapstad. Ieder moment van het jaar pakken toeristen het vliegtuig om deze compleet andere wereld te beleven.

Ook vinden digital nomads Kaapstad een prettige plek om te werken. Het weer is er een stukje beter dan in Nederland, de natuur is prachtig en het is een stuk goedkoper. Daarnaast is er 6 maanden per jaar geen tijdsverschil met Kaapstad en 6 maanden een uurtje (in Zuid-Afrika doen ze niet aan winter- en zomertijd). Wanneer je dus online werkt is dit erg makkelijk!

Ben jij van plan om naar Zuid-Afrika te gaan en wil je graag weten wat te doen in Kaapstad, dan ben je op de juiste plek. We hebben de leukste activiteiten en bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet.

Wat te doen in Kaapstad

Wat te doen in Kaapstad

Geniet van het uitzicht vanaf de Tafelberg

De Tafelberg zit op 1085 meter hoogte, en vanaf hier heb je echt een prachtig uitzicht. Je kunt de Tafelberg beklimmen, maar je kunt ook gewoon de kabelbaan nemen.

Voor de fanatieke wandelaars is er een uitdagende route, maar je kunt ook rustig aan doen en een andere route nemen. De meest populaire route is de Platteklip Gorge. Deze duurt zo’n 2 uur.

Tafelberg


Bezoek Bo-Kaap

Dit is een bekende wijk in Kaapstad met een geschiedenis. In de islamitische wijk stammen de inwoners af van de voormalige slaven. De VOC bracht hen vanuit Azië naar Kaapstad. In deze tijd was het niet toegestaan om kleding te dragen met kleur.

Toen eenmaal de slavernij was afgeschaft, gaven mensen uit de Bo-Kaap hun huis een kleur. Wanneer de ramadan voorbij is, wordt ieder huis opnieuw geschilderd, de wijk ziet er dus altijd mooi uit.

Bo-Kaap


Pinguïns bekijken op Boulders Beach

Op Boulders Beach kun je pinguïns zien! Ze lopen daar gewoon over het strand, en dit is erg leuk om mee te maken. Soms gaan ze het prachtige water ook in. Tegenwoordig is dit wel echt een toeristische plek geworden. We raden je dan ook aan om vroeg te gaan.

Wat te doen in Kaapstad Boulders Beach


Beklim Lion’s Head

Dit is iets wat bij veel mensen al op hun lijstje staat wanneer je je afvraagt wat te doen in Kaapstad. De Lion’s Head beklimmen is erg leuk! Je hebt ook een prachtig uitzicht op de top.

De klim is niet al te lang, een uurtje ongeveer, en je kunt het grootste gedeelte gewoon wandelen. We raden je wel aan om stevige schoenen aan te doen om blessures te voorkomen.

Lions Head


Rijden over de Chapman’s Peak Drive

Een van de mooiste routes is zonder twijfel de Chapman’s Peak Drive. De route is 9 km en hij telt 114 bochten. De weg leidt je van Hout Bay naar Noordhoek.

Prachtig uitzicht tijdens het rijden, helemaal wanneer je gaat rond zonsondergang. Dit wil je zeker niet missen!

Chapmans Peak Drive


Muizenberg

Muizenberg is een surfersdorpje waar de bekende gekleurde huisjes staan. Wanneer jij wilt leren surfen, moet je zeker hier zijn.

Geen zin om te surfen? Dan kan een klassieke stranddag ook geen kwaad. Geniet van de prachtige omgeving, de wind en het strand.

Wat te doen in Kaapstad Muizenberg


Camps Bay en Clifton

Nu we het toch hebben over het strand, kunnen Camps Bay en Clifton ook niet ontbreken. Dit zijn 2 prachtige stranden die je zeker moet bezoeken. Het strand is hagelwit en de zee lichtblauw.

Wanneer het een heldere dag is, en je weet niet wat te doen in Kaapstad, dan moet je hier heen gaan om de zonsondergang te bekijken. Een van de mooiste plekjes in de stad. Ga bijvoorbeeld zitten bij Maiden’s Cove Braai Area en geniet!

Camps Bay Kaapstad


Kirstenbosch Gardens

Dit is een prachtige botanische tuin, waar je je ogen uit kunt kijken. Je kunt er heerlijk wandelen en tegelijkertijd kijken naar mooie Zuid-Afrikaanse bomen en planten.

De mooiste wandeling in de Kirstenbosch Gardens vinden wij de Boomslang Walkway. Dit is een brug die als het ware boven de bomen uit komt. De brug is zo’n 130 meter lang. Echt prachtig om daar te lopen.

Wat te doen in Kaapstad Kirstenbosch Gardens


Ga naar Robbeneiland

Robbeneiland werd in het verleden gebruikt als gevangenis. Onder andere Nelson Mandela heeft hier gevangen gezeten. Als je je afvraagt wat te doen in Kaapstad, dan is dit zeker iets om te overwegen.

Robbeneiland ligt iets noordelijker dan Kaapstad. Je kunt er heen met een boot, vaak gaan er elke dag wel 2 of 3 naar het eiland.

Tegenwoordig is dit wel echt een toeristische trekpleister. Het is enorm indrukwekkend wat er allemaal is gebeurd, en het is ook zeker de moeite waard om erheen te gaan, maar houd er rekening mee dat het erg druk kan zijn.

Robbeneiland


Ga paragliden

Wil jij het prachtige Kaapstad van boven bekijken en houd jij wel van een beetje adrenaline? Ga dan paragliden! Je kunt zo vanaf Signal Hill of Lion’s Head van de heuvel springen en boven de stad zweven. Natuurlijk spring je niet alleen, je gaat samen met een ervaren paraglider.

Wat te doen in Kaapstad paragliden

Scroll naar boven