Wat te doen op Curacao: De 30 leukste dingen

Banner Wat te doen op Curacao

Curaçao, het land waar ik 5 maanden heb gewoond. Ik ging erheen omdat het er altijd 30 graden is, omdat er altijd wel iets te doen is (veel strandfeestjes) en omdat ik op avontuur wilde gaan.

Curaçao is helemaal niet zo groot, in een uur kun je rijden naar de andere kant van het eiland. Toch zijn er zoveel leuke dingen te doen.

In de 5 maanden tijd dat ik er was, heb ik niet stilgezeten. Ik wilde alles ontdekken wat het eiland mij te bieden heeft. Steeds weer vond ik samen met mijn huisgenoten nieuwe dingen om te doen.

Als jij je afvraagt, wat te doen op Curacao, dan ben je zeker op de goede plek! Ik zal je alles vertellen over de dingen die ik heb gedaan in deze 5 maanden op Curacao.

Ik woonde met 40 anderen in een villa (Telamonstraat 8, misschien zegt het je wat), die natuurlijk ook leuke dingen hebben ontdekt en hierover verteld hebben. Deze dingen ga je ook tegenkomen in dit artikel.

Hieronder een mooie foto van mijn huis. Een lekkere plek om te werken als digital nomad 🙂

Telamonstraat 8

Wat te doen op Curacao

Een dagje bij Madero Ocean Club

Bij Madero kom je de dag wel lekker door hoor. Het ligt direct aan het strand, bij Mambo Beach. Daarnaast heeft het een zwembad waar je kunt chillen met een cocktail of iets anders erbij. Snacks kun je er ook halen, dus helemaal top daar.

Vaak kun je blijven hangen voor een happy hour op het strand (waar drankjes 50% goedkoper zijn) en is het ook mogelijk om ‘s avonds uit te gaan. Madero was mijn favoriete plek om uit te gaan op het eiland. Goeie muziek, direct aan het strand, leuke sfeer, perfect.

Ga naar Karakter

Karakter - Wat te doen op Curacao

Wanneer je wilt ontspannen, is Karakter de perfecte plek voor jou. Je kunt heerlijk eten bij Karakter, en je zit direct aan zee. Wanneer je in de zee wilt zwemmen zou ik andere plekken aanraden, maar het zwembad is er heerlijk.

Onbeperkt sushi eten bij the Greenhouse

Onbeperkt Sushi bij the Greenhouse

The Greenhouse zit op een prachtige locatie op de boulevard van Mambo Beach. Er zijn veel verschillende eettentjes waar je leuk kunt zitten, maar voor de sushi liefhebbers is the Greenhouse wel een aanrader.

Om eerlijk te zijn, niet de allerbeste sushi die ik ooit gehad heb, maar het is onbeperkt en het is totaal niet duur. Als ik het goed heb, 20 euro. Dan kun je dus zoveel eten als je maar wilt. Zelf heb ik hier met een aantal huisgenoten regelmatig gegeten, erg gezellig en gewoon lekker.

Geniet van een geweldig strand: Playa Porto Mari

Playa Porto Mari - Wat te doen op Curacao

Misschien wel het mooiste strand van het eiland: Playa Porto Mari. Een klein half uurtje rijden vanaf Willemstad, en dan kom je aan op deze prachtige locatie.

Het strand is enorm wit en het water helder blauw. Als je geluk hebt, kom je ook nog eens de beroemde varkens tegen. Deze varkens liggen gewoon op het strand of ergens in de buurt. Erg bijzonder om mee te maken!

Op de foto zie je trouwens een leguaan, die kom je wel eens tegen 🙂

Ontdek het nachtleven

Amstel Bright

Net als ik gaan er veel jongeren naar Curaçao, voornamelijk om te feesten. Er zijn een aantal clubs en beachbars waar je heen kunt gaan voor een leuk feestje.

Eigenlijk is er elke avond (op maandag na) wel ergens een feestje. Iedere dag is een soort van geclaimd door een club of beachbar. Stel, jij wilt uitgaan op dinsdag, dan is er altijd 1 plek op het eiland waar alle jongeren heen gaan. Ik heb hieronder een klein overzicht voor je:

  • Maandag: Rustdag. We gingen dan altijd naar de bioscoop (voor €2.50 per persoon)
  • Dinsdag: Bar P
  • Woensdag: Cabana Night & Madero
  • Donderdag: Bar P
  • Vrijdag: Madero
  • Zaterdag: Happy hour Zanzibar
  • Zondag: In de middag Fuik en ‘s avonds Wet & Wild en Madero

Ik vond zelf Bar P en Madero de leukste plekken om uit te gaan. De andere opties zijn ook leuk hoor, maar mijn favorieten sloeg ik nooit over!

Bezoek Punda

Wat te doen op Curacao - Pontjesbrug

Punda ligt in het centrum van Willemstad. Een erg gezellige plek waar je kunt wandelen, winkelen, terrassen, noem maar op. Je kunt ook lopen naar de Queen Emma Bridge, ook wel bekend als de pontjesbrug. Vanaf de brug zie je aan de ene kant Otrobanda, en aan de andere kant Punda met de bekende gekleurde huisjes!

Bezoek de Grote Knip

De Grote Knip

Grote Knip is naar mijn mening het mooiste strand van Curacao. Erg helder water, een geweldig strand en een mooi uitzicht. Ook staat er bij de parkeerplaats een truck waar je de lekkerste smoothie van het eiland kan halen!

Chillen op Mambo Beach

Mambo Beach - Wat te doen op Curacao

Mambo Beach is het strand waar een boulevard is, veel uitgaansplekken, de sportschool (ik ging naar BlueMaxx en LionsDive) en een heleboel strandtentjes. Mijn favoriete tentjes waren Cabana, Wet & Wild en Hemingway.

Ook was mijn eigen huis 3 minuten rijden van Mambo Beach, dus hier was ik veel te vinden. Ik zou ook iedereen aanraden om dichtbij Mambo te gaan verblijven. Dan zit je dichtbij het gezelligste strand van het eiland.

Barbecuen bij Daaibooi Beach

Daaibooi

Veel studenten gingen naar Daaibooi om te barbecueën op het strand. En dat is echt iets wat je niet moet overslaan. Daaibooi is een enorm mooi strand waar je gezellig met zijn allen kunt gaan zitten, eten, praten en genieten van de prachtige zonsondergang.

Pasta avond bij de Heeren

Iedere dinsdagavond is het pasta avond bij de Heeren. Als je je afvraagt wat te doen op Curacao, dan is dit zeker een aanrader. De pasta is er heerlijk, en het kost maar een tientje.

Na het lekkere eten liepen we altijd voor het toetje naar Gelati Bella Italia, die daar om de hoek zit. Bella Italia heeft echt het lekkerste ijs van het eiland! Lekker als toetje dus, maar we gingen ook wel eens zomaar richting de ijstent omdat we weer zin hadden in zo’n ijsje.

Beklim de Christoffelberg

Christoffelberg - Wat te doen op Curacao

De Christoffelberg beklimmen is een activiteit dat hoog op mijn to-do lijstje stond voordat ik naar Curaçao ging. Het grootste nationale park van Curaçao, en het hoogste puntje van het eiland. Je kunt de top van de berg beklimmen, en je hebt dan een ongelofelijk mooi uitzicht over het hele eiland.

De klim duurt ongeveer 45 minuten, je bent dan gemiddeld 30 minuten boven en je bent na 30 minuten weer beneden. Je moet vroeg je bed uit wanneer je dit wilt gaan doen, want het wordt aangeraden dat je voor 11 uur ‘s ochtends weer beneden bent. Na 11 uur is het namelijk veels te warm. Volgens mij gaat dan het park ook dicht, dus wees op tijd.

Ga naar Playa Kalki

Playa Kalki

Dit strand heb ik eigenlijk pas in de 5e maand op Curaçao bezocht. Maar wat een geweldig mooi strand. Ik had gelijk spijt dat ik er nog niet eerder was geweest. Het strand is vrij klein, maar echt heel mooi. Zeker het bezoeken waard.

Ga op de schommel zitten bij Kokomo Beach

Kokomo - Wat te doen op Curacao

Op Kokomo Beach vind je de bekende schommel die je altijd voorbij ziet komen op Instagram. Ik kan je vast zeggen, best moeilijk om op die schommel te komen! Erg glad. Als je eenmaal zit heb je wel een prachtige foto erbij.

Het strand is verder ook erg mooi en er zit een restaurant bij waar je heerlijk kunt eten en drinken. Ik nam er een lekkere kokosnoot en maakte even zo’n typische “influencer” foto haha.

Op het eten moest ik wel erg lang wachten, ik weet niet of dit vaker zo is maar het was wel bijzonder dat ik een uur moest wachten op een uitsmijter.

Ga duiken bij Blue Bay

Blue Bay heeft een erg mooie ligging, waar je ook zou kunnen verblijven. Het strand zelf is erg mooi en je hebt er wifi op het strand. Duiken bij Blue Bay is een aanrader wanneer je dit gaaf lijkt. Ik heb hier gedoken met mijn broer en zijn vriendin, en het was een geweldige ervaring.

Je krijgt eerst instructies en les over het duiken, en vervolgens ga je langzaam het water in. De instructeurs waren erg vriendelijk en hielpen je overal mee. De onderwaterwereld bij Blue Bay is magisch, echt iets wat je moet meemaken.

Ga eten bij Playa Lagun

Playa Lagun

Playa Lagun is opnieuw een heel mooi strand met geweldig uitzicht. Het is niet per se een geweldige plek om een middag te gaan liggen, maar je kunt er wel heerlijk eten. Je gaat daar een steile trap omhoog en komt uit bij Bahia. Het uitzicht is geweldig.

Bezoek het Kura Hulanda museum

Het Kura Hulanda museum ligt in het centrum van Willemstad. Je gaat er alles zien wat te maken heeft met de geschiedenis van de slavernij. Indrukwekkend om dit museum te bezoeken en om dit mee te maken.

Zwemmen met schildpadden bij Playa Grandi

Playa Grandi - Wat te doen op Curacao

Bij Playa Grandi zijn dagelijks vissers aan het werk, waar ze vissen aan het schoonmaken zijn. De resten worden in het water gegooid. Om deze reden zijn er enorm veel schildpadden bij Playa Grandi.

Neem je snorkel mee en duik het water in, want je gaat gegarandeerd schildpadden zien! Dit is zo’n geweldige ervaring. Je ziet er ook niet eentje, maar een heleboel. Grote, kleine, in groepjes, alleen, je gaat het allemaal zien.

Ikzelf ging met volle verwachtingen het water in en zag na 20 minuten nog helemaal niks. Ik keek een beetje rond onder water, en ineens zwom er een gigantische schildpad onder me door. Ik heb denk ik nog nooit zo hard ‘WOW’ geroepen haha.

Ik ging de schildpad volgen en kwam bij veel meer schildpadden uit. Ineens waren ze overal waar ik keek. Geef dus niet gelijk op! En kijk eens boven water waar veel mensen in het water liggen, de kans is groot dat ze allemaal naar dezelfde schildpad kijken.

Batidos bij Disfruta Más halen

Disfruta Mas - Batidos

Lekkere smoothies kun je vinden bij de Grote Knip zoals ik net aangaf. Dat is alleen wel een uur rijden vanaf Willemstad. Een betere optie is dan een Batidos bestellen bij Disfruta Mas.

Deze truck zit aan de Caracasbaaiweg en is ook heel erg goed. “Batidos banana con leche y sin azucar” bestelde ik altijd. Mijn Spaans is niet zo goed meer, maar ik kreeg dan altijd een bananen smoothie met melk en zonder suiker… denk ik. Enorm lekker!

Eten bij de BBQ Express

BBQ Express - Wat te doen op Curacao

Echt de beste food truck van het eiland, zonder twijfel. De BBQ Express aan de Caracasbaaiweg. Perfect voor een late night snack, maar je kunt er ook hele maaltijden halen. Ik kwam er altijd na een avond uitgaan op Mambo Beach. Vooral goeie kip, patat, en lekker veel saus die je zelf erop mag gooien. Naast kip kun je er ook veel andere dingen halen. Wat te doen op Curacao? Naar de BBQ Express in de avond! (want ’s middags is die dicht)

Een middagje naar Fuik

Dit is het beste feestje op de zondagmiddag. Je gaat dan met een boot met veel mensen richting Fuikbaai, waar je de hele middag bent. Enorm veel boten met allemaal feestende mensen komen hier samen en maken er een feestje van.

Vaak nemen mensen veel drank mee, bekers, rietjes, dat soort dingen. Er zijn koelkasten aanwezig op de boot en de beste DJ’s van het eiland draaien de beste hits.

Je kunt ook op een echte feestboot, waar goeie DJ’s draaien, veel drank aanwezig is, snacks en veel gezellige mensen.

Eten bij Poke Food Station

Poke Food Station

In Nederland eet ik eigenlijk nooit een poké bowl, maar op Curaçao deed ik dit minimaal 1x in de week. Mij werd aangeraden om eens te gaan eten bij Poke Food Station, en het was echt heerlijk. Zo lekker dat ik er elke keer weer terug kwam. Je kunt zelf een poké bowl samenstellen en alles kiezen wat je maar wilt. Een lekkere, gezonde en betaalbare maaltijd.

Bezoek Shete Boka

Shete Boka is een nationaal park aan de westkant van Curaçao. Het is een ruige kust waar je Curaçao op een heel andere manier kunt ervaren. Geen mooi en ideaal strand, maar ruige golven die met geweld tegen de kust aan slaan.

Bezoek Cas Abao

Wat te doen op Curacao - Strand

Dit strand staat in de top 3 van mooiste stranden van Curaçao. Cas Abao is net een paradijs, net iets witter en mooier dan de andere stranden op het eiland. Je kunt er heerlijk liggen, maar ook snorkelen of chillen aan de bar.

Spring van de klif bij Playa Forti

Springen van klif bij Playa Forti

Denk wel eerst goed na voordat je dit doet, maar je kunt bij Playa Forti van een klif springen! Dit is een 12 meter hoge klif naast het restaurant. Weet je niet zeker waar je precies moet zijn en of het veilig is? Doe het dan vooral niet.

Ik heb zelf een aantal mensen zien springen en ben het toen zelf ook gaan doen. Er is een plateau waar je op kunt staan en je kunt dan gewoon vooruit springen. Het is dus 12 meter hoog, en het geeft echt een kick.

Ga naar Klein Curacao

Klein Curacao - Wat te doen op Curacao

Als je niet weet wat te doen op Curacao, mis dan vooral dit niet! Klein Curacao is een paradijs en het strand is nog veel mooier dan de stranden op Curacao (zelfs met het bewolkte weer toen wij er waren). Je komt er met een boot, wij gingen met BlueFinn. Dit is echt een aanrader.

Met de boot van BlueFinn hadden we een geweldige ervaring. Onderweg kregen we eten en onbeperkt drinken, inclusief alcohol. Toen we bij Klein Curaçao waren, was er een Barbecue geregeld op de boot zelf. Dit was een hele goeie barbecue.

Na de barbecue werd er aangegeven dat er snorkels op de boot aanwezig zijn. Deze kon je gebruiken gedurende de tijd dat je daar was. Ook kon je achter de boot zwemmen, waar de borden van de barbecue werden afgewassen. Er kwamen duizenden vissen op af, en ik heb ook een schildpad gezien. Echt prachtig.

Parachutespringen op Curaçao

Skydive

Parachutespringen doe je bij SkyDive Curaçao. Dit was een van de leukste dingen op Curaçao wat ik gedaan heb. Met een klein vliegtuig stijg je op, vlieg je rond het eiland en spring je.

Tijdens het opstijgen en de gehele vlucht zat ik als het ware in de deuropening (met de deur open) en kon ik gewoon naar beneden kijken. Ik zag het hele eiland op een prachtige manier.

Het personeel was erg vriendelijk en ze filmen alles, zodat je het later terug kunt kijken. Het uitzicht, de sprong en de kick waren onvergetelijk.
 

Verken de Hato grotten

2 minuten rijden vanaf het vliegveld Hato liggen de Hato grotten. Je krijgt een mooie rondleiding door de grotten die ongeveer 45 minuten duurt.

Doe een Quad tour

Quad tour - Wat te doen op Curacao

De Quad tour van 3 uur langs de oostkust was een hele leuke activiteit. Je komt op plekken waar je niet met de auto kunt en mag komen, en je ontdekt de ruige kant van het eiland.

Gedurende de tour maak je een aantal stops, waarbij je een geweldig uitzicht hebt of even kunt bijkomen bij een strand.

Om kosten te besparen kun je samen op 1 quad rijden, dit is dan ook wat wij met de groep deden. Ik had wel het geluk dat degene bij mij achterop niet wilde rijden, dus ik kon mooi 3 uur gassen!

Ga naar St Tropez Ocean Club

St Tropez

In Willemstad vind je St Tropez, een heerlijke plek om ‘s middags te zijn. Je kunt er chillen aan de bar, en er is ook een prachtig zwembad waarbij je uitzicht hebt op zee.

St Tropez is dicht bij Mambo Beach en dus ook dicht bij mijn huis. Ik was er vaak te vinden als ik een middagje rustig ergens wilde liggen. Een hele relaxte sfeer daar.

Ga eten bij de Heeren at Sea

Heeren at Sea - Wat te doen op Curacao

Dit is naar mijn mening het beste restaurant van Curaçao. Lunchen deed ik er regelmatig, maar ook avondeten. Het eten is erg goed, het is er gezellig en je zit direct aan zee.

Bij de Heeren at Sea moet je vaak een aantal dagen van tevoren reserveren, anders is het volgeboekt. Zorg er dus voor dat je dit op tijd doet, want je wilt dit niet missen!

Ik was zelf jarig toen ik er was en ging eten met een aantal huisgenoten. Het personeel heeft me toen een lekker toetje gegeven, niet verkeerd 🙂

Scroll naar boven