Reizen en Werken Combineren: De 10 Beste Manieren van 2023

Banner Beste manieren om reizen en werken te combineren (2)

Reizen en werken combineren, iets wat voor veel mensen de ideale situatie is. Reizen is erg duur, en helemaal wanneer jij voor langere tijd weg wilt blijven van huis is het verstandig om te werken. Op Reisvrijheid hebben we het veel over het leven als een digital nomad en online geld verdienen, maar er zijn ook genoeg mensen die op andere manieren geld verdienen.

In dit artikel hebben we het over de beste manieren om in het buitenland geld te verdienen, zodat je reizen en werken kunt combineren.

Word Digital Nomad

De eerste optie is een vanzelfsprekende: een digital nomad worden. Een digital nomad werkt volledig locatie-onafhankelijk en via een laptop. Hierdoor kun je op iedere plek in de wereld zijn en toch (veel) geld verdienen. Je hebt natuurlijk wel wifi of een internetverbinding nodig, een laptop en stroom.

Er zijn een heleboel digital nomad banen, zoals digital marketeer, copywriter, dropshipper en social media manager. Dit is allemaal online mogelijk, ideaal dus.

Kijk eens naar dit artikel over remote werken, waar je wat meer leest over de voor- en nadelen van werken op afstand en werken vanaf je laptop.

Doe vrijwilligerswerk in ruil voor accommodatie

Veel mensen die graag willen reizen kiezen ervoor om vrijwilligerswerk te doen in ruil voor een slaapplek. Bij vrijwilligerswerk kun je denken aan werken in een hostel, bars, restaurants en op een boerderij. Je werkt meestal een aantal uren per dag en de rest van de dag kun je gebruiken om de omgeving te ontdekken.

Vrijwilligerswerk is op veel plekken mogelijk, en hierdoor kun je veel geld besparen omdat je niet hoeft te betalen voor je overnachting.

Word au pair

Wanneer je het leuk vindt om op kinderen te passen en klusjes in een huis te doen, kun je ervoor kiezen om au pair te worden. Een au pair is een oppas die verantwoordelijk is voor de kinderen wanneer de ouders bijvoorbeeld aan het werk zijn of op reis. In ruil voor het zijn van een au pair krijg je vaak gratis verblijf in het huis, en ook een maandelijks bedrag.

Ga werken op een cruiseschip

Word je niet zo snel zeeziek en lijkt het je leuk om op een cruise te werken, dan zal ik hier eens naar gaan kijken. Op een cruiseschip ben je constant in beweging en ga je vaak langs veel verschillende (ei)landen.

Als medewerker kun je achter de bar staan of in een restaurant, maar je kunt er ook werken als muzikant, leraar, babysitter, fotograaf en nog veel meer. Wanneer je solliciteert naar een functie als cruise medewerker, teken je vaak voor 6 tot 12 maanden. Buiten je werktijden kun je de verschillende landen ontdekken.

Word steward(ess)

Misschien houd je meer van vliegen dan varen. Dan is steward(ess) worden een goeie keuze! Piloot kan natuurlijk ook, maar dit gaat je wat meer tijd en geld kosten. Om steward(ess) te worden heb je vaak alleen een MBO diploma nodig, en vervolgens kun je solliciteren bij een vliegmaatschappij. Je krijgt dan nog wel een speciale opleiding, maar dit is niet vergelijkbaar met de opleiding tot piloot.

Ben je eenmaal steward(ess), dan kun je genieten van alle landen waar je heen vliegt en krijg je alles vergoed. Niet verkeerd, toch?

Word reisleider

Vind je het leuk om met mensen te praten en om actief bezig te zijn? Dan kan het een goede optie voor je zijn om reisleider te worden. In elk deel van de wereld zijn wel reisleiders of gidsen nodig, denk aan bekende bezienswaardigheden, toeristische steden en nationale parken. Je kunt reisleider worden door bijvoorbeeld te solliciteren bij een reisbureau.

Doe house sitting

House sitting is de perfecte manier om geld te besparen terwijl je van huis bent. Vaak woon je dan tijdelijk in iemand anders zijn huis om op een hond, kat of meerdere huisdieren te passen. In ruil voor het oppassen mag je er gratis slapen. Voor house sitting kun je eens kijken op de website van Trustedhousesitters.

Ga werken in de landbouw

Australië en Nieuw Zeeland zijn erg dure landen, het kan moeilijk zijn om rond te komen met een Nederlands uurloon wanneer je bijvoorbeeld online werkt. In deze landen is het mogelijk om in de landbouw (fysiek) werk te doen, hier krijg je dan redelijk goed betaald voor.

Veel mensen boeken een ticket en gaan ter plekke op zoek naar een baan. Houd er dan wel rekening mee dat het voor kan komen dat je niet direct werk kunt vinden. Zorg er dus voor dat je goed gespaard hebt en dat je een noodbudget beschikbaar hebt.

Ga werken op een camping

Werken op een camping kan erg leuk zijn, maar het is wel seizoensgebonden. Het kan dus voorkomen dat je buiten de zomer heel moeilijk aan werk kunt komen als je hiernaar op zoek bent.

Dus wanneer je op zoek bent naar een tijdelijk baantje in de drukke zomermaanden, dan kun je hier eens naar gaan kijken. Wil je langer op reis? Dan moet je wat anders gaan zoeken.

Word propper of barmedewerker

Dit baantje is ook erg seizoensgebonden, maar je bent dan wel in staat om goedkoop op een mooie plek te wonen voor langere tijd. Populaire bestemmingen zijn Mallorca, Chersonissos, Blanes, Albufeira en Lloret de Mar.

Als propper of barmedewerker moet je vaak wel sociaal zijn, meerdere talen kunnen spreken en soms ook wel in staat zijn om te werken met weinig slaap.

Scroll naar boven