De 10 Beste Mindset Boeken in 2023

Banner Beste mindset boeken

Om succesvol te worden, is het enorm belangrijk om een goede mindset te hebben. Je hebt misschien wel eens de volgende uitspraak voorbij zien komen: “You vs You”. Oftewel, jij bent de enige die ervoor kan zorgen dat je wat bereikt in het leven.

Je mindset, jouw manier van denken, bepaalt hoe je omgaat met dagelijkse situaties. Het bepaalt hoe je omgaat met uitdagingen, tegenslagen en succes.

Om je doelen te bereiken, is een goede mindset het meest belangrijke.

Daarom heb ik vandaag de beste mindset boeken voor je op een rijtje gezet. In deze boeken staat informatie dat goud waard is. Je komt tot nieuwe inzichten en het zal je een andere kijk op het leven en jouw doelen geven.

Beste mindset boeken

#1 Master Your Mindset

Auteur: Michael Pilarczyk

Master your mindset Michael Pilarczyk - Beste mindset boeken

Master Your Mindset is een enorm populair boek en naar onze mening het beste mindset boek die je kunt lezen. In het boek lees je over persoonlijke en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes.

Michael Pilarczyk – auteur, spreker en mindset & mindfulness coach – schrijft over het begrijpen van je eigen mindset en hoe je die effectief kunt veranderen om de kwaliteit van je leven te verbeteren. 

Reflecteer over je eigen leven: hoe ziet het er nu uit en hoe zou je willen dat het eruit ziet? Ontdekt wat er mogelijk is voor jou, haal het maximale uit jezelf en ga je dromen achterna.

#2 Mindset: The New Psychology of Success

Auteur: Carol S. Dweck

Mindset - the new psychology of success - beste mindset boeken

Dit klassieke boek wordt geprezen als een van de beste mindset boeken ter wereld. De informatie die in het boek staat is gebaseerd op tientallen jaren onderzoek, en het gaat je nieuwe en interessante inzichten geven.

In het boek wordt uitgelegd hoe je ervoor kan zorgen dat je mindset je helpt om te groeien, zodat je meer succes krijgt. Onze #1 aanrader.

Carol Dweck is een wereldberoemde psychologe, die heeft gestudeerd op Stanford University. Dweck heeft tientallen jaren onderzoek gedaan naar succes en prestatie, en heeft hierbij ontdekt dat onze mindset enorm krachtig is en het verschil kan maken. Ze onthult alles wat goede leerkrachten, topmanagers, ouders en sportlieden al weten en laat zien op welke manier er maximaal gepresteerd kan worden.

#3 The Power of Positive Thinking

Auteur: Dr. Norman Vincent Peale

The power of positive thinking

Nog een klassieker die miljoenen mensen heeft geholpen om succes te bereiken. In het boek vind je praktische adviezen over het ontwikkelen van een positieve mindset, het overwinnen van negatieve gedachten en het behalen van succes.

In het boek ligt de focus op positief denken en de auteur benadrukt dat een positieve mindset leidt tot positieve resultaten. Er staan ook veel voorbeelden van mensen in die succesvol zijn geworden aan de hand van deze mindset.

Norman Peale deelt zijn levenservaringen in het boek en hij zegt dat geloof in jezelf de ultieme sleutel is tot geluk. Goede gedachten trekken succes aan en geluk is een belangrijk thema in het boek.

#4 The 7 Habits of Highly Effective People

Auteur: Stephen R. Covey

The 7 habits of highly effective people - beste mindset boeken

Dit boek is erg populair, er zijn al meer dan 25 miljoen exemplaren verkocht. In het boek wordt verteld hoe je succesvol kunt worden op basis van 7 principes. Het boek staat vol met praktische adviezen die je kunt gebruiken in je eigen leven.

De 7 principes hebben het leven verandert van miljoenen mensen. Veel topmanagers, CEO’S en belangrijke mensen hebben aangegeven dat ze ook daadwerkelijk effectief zijn.

De auteur, Stephen R. Covey, heeft zijn leven gewijd aan het aantonen hoe iemand zijn lot werkelijk in eigen handen kan hebben met diepaande maar eenvoudige richtlijnen. De auteur heeft veel autoriteit op het gebied van leiderschap, leraar, gezinsexpert, organisatieadviseur en auteur.

Het boek is ook uitgeroepen tot meest invloedrijke zakenboek van de twintigste eeuw. Erg interessant om te lezen dus!

#5 Think and Grow Rich

Auteur: Napoleon Hill

Think and grow rich

Een van de beste mindset boeken ter wereld, waarin wordt beschreven hoe je angsten kunt overwinnen en succes kunt behalen op alle gebieden van het leven.

De teksten zijn gebaseerd op interviews die zijn gehouden met de meest succesvolle mensen van het begin van de 20e eeuw. Daarnaast staan er enorm veel voorbeelden en succesverhalen in het boek. Wat centraal staat: een positieve instelling en hard werken.

Een rijk leven ontstaat natuurlijk niet zomaar. Je moet zelf de weg naar rijkdom bewandelen en het is aan jou om deze weg aan te leggen. In het boek lees je precies hoe je dit kunt doen.

#6 The Alchemist

Auteur: Paulo Coelho

The Alchemist - beste mindset boeken

In The Alchemist wordt een verhaal verteld van een jongen die op reis gaat om een schat te vinden, en hij ontdekt hoe belangrijk het is om je dromen te volgen. In het boek vind je enorm veel wijsheid en praktische adviezen over het ontwikkelen van een positieve mindset. Daarnaast gaat het over angsten overwinnen en succesvol worden.

Een must-read voor iedereen die bezig is met mindset en het maximale uit zichzelf wil halen.

Om de paar decennia wordt er een boek gepubliceerd waarvan men zegt dat het je leven kan veranderen. Volgens velen is dit zo’n boek. Laat je inspireren door dit prachtige verhaal en verbreed je horizon.

#7 The Magic of Thinking Big

Auteur: David J. Schwartz

The Magic of Thinking Big

Dit boek is opnieuw erg waardevol geweest voor mensen die nu succesvol zijn. Miljoenen keren gelezen en enorm veel goede reviews. Er staan praktische adviezen in het boek over mindset, angsten en succesvol worden. De sleutel tot succes is de manier waarop je denkt.

In het boek wordt ook ingegaan op de manier voor het bouwen van je eigen succes-programma. Niet alleen een boek met veel informatie dus, maar ook veel praktische tips.

#8 The Compound Effect

Auteur: Darren Hardy

The Compound Effect - beste mindset boeken

Het boek gaat over het behalen van succes. Meer succes dan je je kan inbeelden. Meer succes dan wat je nu hebt. Er wordt ingegaan op belangrijke factoren en tips voor het bereiken van succes. Een aantal kleine veranderingen die kunnen leiden tot grote successen.

Niet overdrijven of onzin praten, maar een boek waarin echt duidelijk wordt wat er nodig is om succesvol te worden. In het boek vind je strategieën over een goede mindset krijgen en succesvol worden.

#9 Atomic Habits

Auteur: James Clear

Atomic Habits

Een internationale bestseller en meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. In Atomic Habits schrijft de auteur over het doorbreken van slechte gewoontes en het ontwikkelen van goede. Gewoontes zijn de sleutel tot succes, en het implementeren van een aantal kan ervoor zorgen dat je een stuk succesvoller wordt.

In het boek lees je over het vormen en onderhouden van nieuwe gewoontes, het overwinnen van obstakels en het focussen op je doelen. Een van de beste mindset boeken ooit.

Als je je leven wilt veranderen, is groot denken niet nodig. Het gaat juist om het samengestelde effect van honderden kleine beslissingen. Kleine veranderingen kunnen leiden tot grote successen, en in het boek lees je precies hoe.

De auteur schrijft onder andere over eenvoudige life hacks en inspirerende verhalen van Olympisch kampioenen, CEO’s en topmanagers. Leer van succesvolle mensen in dit interessante boek.

#10 The Happiness Advantage

Auteur: Shawn Achor

The Happiness Advantage - beste mindset boeken

Dit is een geschikt boek voor jou wanneer je op zoek bent naar succes, in een leven waarin iedereen steeds meer stress heeft en negatief denkt.

In het boek onthult de auteur hoe je jouw brein kan trainen om positief te denken, meer geluk te creëren en meer te bereiken in onze carrières en relaties.

Gelukkige mensen zijn productiever, creatiever en beter in problemen oplossen. Daarnaast zijn gelukkige mensen gezonder en minder gestrest. In het boek lees je hoe je jouw hersenen instelt op positiviteit, zodat je de beste versie van jezelf kunt zijn.

Waarom zou je mindset boeken lezen?

Het lezen van boeken die gaan over mindset heeft een heleboel voordelen. Ik heb er een aantal voor je op een rijtje gezet:

 1. Verbeterd zelfbewustzijn: Door de beste mindset boeken te lezen, ben je vaker bezig met zelfreflectie. Dit kan helpen dat je meer begrip krijgt van je gedachten, overtuigingen en handelingen.
 2. Meer motivatie: Je krijgt meer motivatie wanneer je leest over mindset. Een betere houding en mentaliteit kunnen leiden tot meer succes.
 3. Vaardigheden ontwikkelen: In de beste mindset boeken staan vaak veel praktische tips en strategieën voor gewoontes, obstakels en het bereiken van je doelen. Na het lezen van een mindset boek heb je vaak veel nieuwe kennis en inzichten.
 4. Betere relaties en connecties: In mindset boeken lees je vaak hoe je jouw communicatie kunt verbeteren en empathie kunt ontwikkelen, waardoor je sterkere relaties kunt opbouwen.
 5. Persoonlijke groei en ontwikkeling: Door veel te lezen en succesverhalen te lezen van anderen, krijg je een groeimindset. Deze kan leiden tot persoonlijke groei en het ontwikkelen van jezelf.

Kortom: Door het lezen van de beste mindset boeken zal je actief bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling, waardoor je sneller je doelen in het leven gaat bereiken.

Wat is de mindset van een miljonair

Miljonair worden of succesvol worden kan op een heleboel verschillende manieren. Er is ook niet een geheime formule die je kan helpen met het worden van een miljonair. Wel hebben veel miljonairs iets gemeen: hun mindset. Er zijn een aantal belangrijke punten te noemen.

Focus op je doelen. Weet wat je doelen zijn en onderzoek hoe je jouw doelen kunt bereiken. Schrijf je doelen op en bewaar ze op een plek waar je ze vaak ziet. Hierdoor blijf je gefocust, ook op moeilijke dagen.

Netwerken. Omring jezelf met mensen die dezelfde doelen hebben of mensen die ook op zoek zijn naar verandering. Door te praten met gelijkgestemden kun je elkaar helpen en motiveren.

Heb geduld. Succesvol worden kost tijd. Wees je hiervan bewust en weet dat je eerst een tijd hard moet werken zonder dat je een beloning krijgt. Zolang je jouw doelen voor ogen blijft houden en niet opgeeft, ga je uiteindelijk je doelen bereiken.

Zie fouten als groeimomenten. Je gaat niet succesvol worden zonder tegenslagen. Zie een tegenslag of een fout als een leermoment. Wanneer je dit constant blijft doen, zal je zien dat je steeds beter wordt in wat je doet en op deze manier ga jij dichter bij je doelen komen.

Slaap goed. Om hard te werken en mentaal fit te zijn, is het belangrijk om goed te slapen. Dit moet je niet onderschatten. Zorg goed voor je lichaam en geest en slaap voldoende. Dan kun jij de volgende dag weer werken aan je doelen.

Geen excuses. Je weet wat je doelen zijn en je weet wat je moet doen om deze te bereiken. Schrijf ook op wat je niet moet doen en houd je hier aan. Ook op dagen dat je geen zin hebt om werk te verrichten.

Genoeg bewegen. Je hoeft niet elke dag naar de sportschool, maar minimaal een half uur per dag bewegen is zeker goed voor je.

Lees boeken. Een miljonair is constant bezig met zelfontwikkeling en leren. Er zijn enorm veel boeken geschreven door succesvolle mensen en mensen die hebben bereikt wat jij wil bereiken. Hier kun je van leren.


Quotes

In de beste mindset boeken ga je veel quotes tegenkomen. Een quote kan je inspireren en zorgen ervoor dat je weet wat belangrijk is. Er zijn een heleboel populaire mindset quotes:

“Succes is geen toeval, succes is een keuze” – Stephen Curry

“Het is moeilijk om te falen, maar het is erger om nooit geprobeerd te hebben om te slagen” – Theodore Roosevelt

“Werk hard en wacht niet af. Als je hard genoeg werkt, krijg je wat je verdient” – Shaquille O’Neal

“Geen enkel probleem is bestand tegen de aanval van aanhoudend denken” – Voltaire

“Het is niet dat ik zo slim ben. Ik blijf gewoon langer bij problemen” – Albert Einstein

“Over twintig jaar zul je meer teleurgesteld zijn door de dingen die je niet hebt gedaan dan door de dingen die je wel hebt gedaan. Dus vaar weg uit de veilige haven. Verkennen, dromen, ontdekken” – Mark Twain

“Succes is het vermogen om van de ene mislukking naar de andere te gaan zonder verlies van enthousiasme” – Winston Churchill

“Zoek het goede in elke situatie, zoek de waardevolle les in elke tegenslag, zoek de oplossing voor elk probleem. Denk en praat voortdurend over je doelen” – Brian Tracy

“De mensen die gek genoeg zijn om te denken dat ze de wereld kunnen veranderen zijn de mensen die het ook daadwerkelijk doen” – Steve Jobs

“Iemand zit vandaag in de schaduw omdat diegene lang geleden een boom heeft geplant” – Warren Buffett

“Dreams don’t work unless you do” – John C. Maxwell

Mindset betekent ook wel denkwijze of de manier van denken. Jouw mindset kan een grote invloed hebben op je gedrag, gedachten en gevoelens. 

Wanneer je een growth mindset hebt, geloof je er in dat jouw persoonlijkheid, kwaliteiten en intelligentie niet vast staan. Je bent ervan overtuigt dat je je verder kunt ontwikkelen en dat je continu beter, sterker en slimmer kunt worden.

 1. Omarm veranderingen. Als jij het komende jaar doet wat je de afgelopen jaren hebt gedaan, dan zal je ook dezelfde resultaten gaan zien. Een andere mentaliteit kan zorgen voor andere resultaten. Denk aan een andere omgeving, andere mensen waar je mee omgaat, een andere baan. Dit soort grote veranderingen zijn niet per se nodig, maar kunnen je zeker helpen als je niet tevreden bent met je huidige situatie.
 2. Weet wat je doelen zijn. Schrijf op wat je doelen zijn op de korte en lange termijn. Bedenk daarna heel goed wat er nodig is om jouw doelen te bereiken.
 3. Ga om met de juiste mensen. Omgaan met positieve mensen, mensen die je supporten en mensen die dezelfde doelen hebben als jij kunnen jou zeker helpen.
 4. Bewegen. Een fit lichaam zorgt ervoor dat je mentaal ook sterker bent. Daarnaast kan bijvoorbeeld een wandeling zorgen voor ontspanning en inspiratie.
 5. Praat over je gevoelens. Praat met positieve mensen en mensen die dezelfde mindset hebben als jij. Jullie kunnen elkaar helpen bij het bereiken van jullie doelen.
 6. Lees een boek. Door te lezen kun je veel leren. Je traint jezelf om te denken en te reflecteren. Er zijn vaak ook boeken geschreven door mensen die hebben bereikt wat jij wil bereiken. Zulke boeken kunnen erg waardevol zijn voor jou.

Klik hier voor de beste Digital Nomad boeken.

Wil jij online geld verdienen? Kijk dan eens naar dit artikel.

Scroll naar boven