Geld verdienen met TikTok in 2024: Zo doe je dat!

Banner Geld verdienen met TikTok

Ben jij benieuwd hoe geld verdienen met TikTok mogelijk is? Lees dan vooral verder! In dit artikel gaan we er uitgebreid op in.

Tiktokkers die meer dan 100.000 volgers hebben, verdienen meestal tussen de 300 en 1000 euro per maand. Tiktokkers met meer dan een miljoen volgers kunnen een fulltime inkomen verdienen.

Dan zijn er ook nog uitzonderingen, mensen met zoveel volgers dat ze duizenden euro’s per post verdienen. Deze mensen zijn rijk geworden van TikTok.

Hoe hebben ze dit nou gedaan en hoe is online geld verdienen met TikTok voor jou mogelijk?

GELD VERDIENEN MET TIKTOK DOOR PRODUCTEN TE VERKOPEN

In 2021 werd TikTok Shopping geintroduceerd. Vanaf dat moment was het mogelijk om op het platform producten te verkopen. Veel Tiktokkers bevelen regelmatig een product aan en verdienen op deze manier geld.

DOE MEE MET HET TIKTOK CREATOR FUND

Wanneer je minimaal 10.000 volgers hebt en minimaal 100.000 views in de laatste 30 dagen, dan kun je je aanmelden voor het TikTok Creator Fund programma.

De oprichters van TikTok willen graag dat mensen veel tijd doorbrengen op het platform, omdat zij hier natuurlijk ook veel geld mee verdienen. Daarom geeft TikTok jou geld wanneer je veel views krijgt.

Als kleine ‘creator’ ga je niet zoveel verdienen. Je krijgt zo’n 3 cent per 1000 views, je moet dus wel erg veel views krijgen wanneer je hier full-time op wilt gaan. Toch zijn er genoeg mensen die veel geld verdienen met TikTok, omdat ze voor elke video miljoenen views krijgen.

WORD EEN TIKTOK CONSULTANT

Voor vrijwel ieder bedrijf is het tegenwoordig interessant om actief te zijn op TikTok. Het kan leiden tot gratis naamsbekendheid, nieuwe klanten en meer omzet.

Wanneer jij alles weet over TikTok, en goed bent in het groeien van een TikTok-pagina, kun jij advies geven aan bedrijven voor geld.

Meer volgers en meer bereik is vaak het doel van een bedrijf en dus ook van de consultant. Word hier een expert in, en kom in contact met bedrijven die hier naar op zoek zijn.

VIND NIEUWE KLANTEN

Wanneer je een freelancer bent of je eigen bedrijf hebt, kun je via TikTok aan nieuwe klanten komen. Geld verdienen met TikTok gebeurd dan op een indirecte manier, namelijk door een nieuwe klant binnen te halen via het platform.

Je kunt bijvoorbeeld een TikTok maken van een project waar je in het verleden mee bezig bent geweest. Wanneer je een beetje creatief bent, kun je veel views krijgen en hierdoor in contact komen met potentiële klanten. 

TIKTOK ADVERTENTIES

Met advertenties is geld verdienen met Tiktok erg gemakkelijk. Helemaal wanneer je veel volgers hebt op het platform.

Je kunt gebruikers van het platform direct verwijzen naar een productpagina, maar ook naar een aanmeldingsformulier voor e-mails of smsjes.

AFFILIATE PROGRAMMA’S

Heb jij niet je eigen product of dienst, maar is geld verdienen met TikTok toch wel iets wat jou interessant lijkt? Dan kun je eens kijken naar beschikbare affiliate programma’s.

Bij affiliate marketing link je naar goederen of diensten van anderen, en je krijgt een vergoeding wanneer iemand via jouw link iets koopt.

Het is belangrijk dat je jouw volgers en mensen die op jouw pagina terechtkomen, niet helemaal vol spamt met dit soort affiliate links. Plaats alleen linkjes van producten of diensten die aansluiten bij jouw doelgroep.

PROMOOT MUZIEK

Op TikTok wordt er altijd een achtergrond nummer gebruikt bij de video die je plaatst. Wanneer je veel volgers hebt, kun je betaald krijgen voor het nummer dat je onder je videos zet.

Wanneer jij viral gaat (of gewoon veel views krijgt op je video) met het nummer van een bepaalde muzikant, dan is dat natuurlijk heel voordelig voor diegene. De muzikant betaald daar dan ook graag voor, hij of zij ziet het als een investering.

GESPONSORDE BERICHTEN

Wanneer je een TikTok post waar je voor betaald krijgt, noemen we dit een gesponsord bericht. Je maakt dan reclame voor een bepaalde dienst of een product.

Zowel grote en kleine merken betalen veel geld voor gesponsorde berichten op TikTok.

Accounts met relatief weinig volgers kunnen al flink wat geld verdienen met TikTok op deze manier, omdat kleine bedrijven eerder micro-influencer benaderen. De grote influencers zijn voor deze kleine bedrijven vaak onbetaalbaar.

Wanneer je meer dan 100.000 volgers hebt, meer dan 100.000 likes in de laatste 28 dagen, 18+ bent en minimaal 3 videos in de afgelopen 28 dagen hebt gepost, kun je lid worden van de TikTok Creator Marketplace.

Hier kom je gemakkelijk in contact met goedbetaalde merken.

WORD EEN MERK AMBASSADEUR

Dit lijkt erg op gesponsorde berichten, maar als merk ambassadeur ga je vaak een samenwerking aan voor de lange termijn.

Je plaatst dan elke maand een bepaald aantal video’s die het merk promoten. In ruil hiervoor krijg je een vergoeding.

Wordt geen ambassadeur wanneer je zelf niet achter het merk staat, of wanneer het niet aansluit bij de doelgroep van je volgers op TikTok. 

GROEI EEN TIKTOK ACCOUNT EN VERKOOP HEM

Ben jij erg goed in het groeien van een TikTok account? Dan kun je hier veel geld mee verdienen!

Vaak is de eerste stap zetten met een TikTok account het moeilijkste. Wanneer je weinig video’s hebt geplaatst, en 0 volgers hebt, gaan mensen jou niet zo snel volgen. 

Daarom zoeken bedrijven en individuen soms naar een relevant account dat al goed draait. Het is dan veel gemakkelijker om op een snelle manier veel volgers te krijgen.

Wanneer je een TikTok account probeert te groeien om vervolgens te verkopen, is het belangrijk dat je hem niet persoonlijk maakt. De volgers moeten niet gehecht raken aan je naam of gezicht.

ONTVANG DONATIES

Wanneer je een live stream start op TikTok, kun je donaties ontvangen. Het kan dus een goed idee zijn om live te gaan en interessante content te creëren. 

Denk er wel aan dat je volgens de richtlijnen van TikTok niet mag vragen om donaties. Focus je dus vooral op het maken van goede content, dan komen de donaties vanzelf.

Je kunt live gaan op TikTok wanneer je 16 jaar of ouder bent, met meer dan 1000 volgers.

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoeveel volgers heb je nodig om geld te verdienen met TikTok?

In principe heb je geen volgers nodig om geld te verdienen met TikTok. Zelfs met 0 volgers kun je met je video’s ontdekt worden door nieuwe klanten.

Ook kun je kliks krijgen naar je e-commerce webshop bijvoorbeeld, waar je producten aanbiedt.

Dit zijn indirecte manieren voor geld verdienen met TikTok. Voor de directe manieren is het wel noodzakelijk om volgers te hebben en views te krijgen.

Voor toegang tot TikTok’s Creator Fund heb je minimaal 10.000 volgers nodig en 100.000 views in de laatste maand.

Hoeveel views heb je nodig?

Je hebt minimaal 100.000 views per maand nodig om geld te verdienen met TikTok via het Creator Fund. 

Zit je hieronder, dan is het wel mogelijk om op andere manieren geld te verdienen. Denk aan indirecte manieren, zoals leads naar je website. Maar ook door bijvoorbeeld een account te groeien en te verkopen.

Hoe zijn je verdiensten binnen het Creator Fund berekend?

Er is geen vaste formule die bepaald hoeveel je zult verdienen wanneer je het Creator Fund joined. Wat wel bekend is, is dat het belangrijk is dat je veel views krijgt met veel likes en comments.

Scroll naar boven