Cash cow channel: Geld verdienen met YouTube in 2023

Banner Cash cow channel geld verdienen met YouTube

Er zijn enorm veel mensen die iedere maand veel geld verdienen met YouTube zonder dat zij hun gezicht laten zien, waaronder bekende YouTubers, bedrijven en ondernemers.

Een cash cow channel geeft je de mogelijkheid om je dromen waar te maken. Deze “channels” kunnen een unieke manier zijn voor jou om online geld te verdienen.

Een cash cow channel wordt steeds populairder. Misschien heb je er wel eens een YouTube filmpje bekeken waar ze het hierover hebben.

Wat is een cash cow channel?

Geld verdienen met YouTube is gemakkelijk mogelijk door video’s te posten zonder je gezicht te laten zien. Dit kan met behulp van AI video software.

Een cash cow channel is eigenlijk precies dat. Het is een normaal YouTube-kanaal, maar er is geen gezicht aan verbonden. Een goed voorbeeld van een cash cow channel is Bright Side.

Bright Side

Hoe doe je het? In het kort: je maakt video’s met stock footage, je huurt een voice over in via Fiverr bijvoorbeeld en je optimaliseert de video’s met YouTube SEO.

Geld verdienen met een cash cow channel

Wanneer je een cash cow channel wilt beginnen, is het belangrijk om eerst de verschillende niches te bekijken. Wat voor video’s wil je plaatsen op jouw YouTube kanaal?

Geld verdienen kan bijvoorbeeld door advertenties te plaatsen. Je krijgt dan betaald van YouTube. Goed om te weten: niet elke niche is even winstgevend.

Een video die veel kinderen aantrekt zal bijvoorbeeld veel minder opbrengen dan een video die gaat over “online geld verdienen”. Aan de andere kant, de niche over “online geld verdienen” zal om deze reden daarom wel veel meer competitie hebben.

Een aantal ideeën voor een cash cow channel:

Een crypto kanaal

Crypto is erg populair tegenwoordig, er zijn dus veel mensen die hier op zoeken via YouTube. Daarnaast zijn er ook genoeg crypto cursussen te vinden met een affiliate programma. Wanneer jij dus een groot crypto platform hebt op YouTube, kun je flink cashen.

Lifestyle en luxury
Dit kan een erg goede niche zijn om videos over te maken. Videos over enorm dure huizen, auto’s, plekken in de wereld, noem maar op. Jouw eigen gezicht hoef je niet te laten zien, maar veel views kun je zeker krijgen.

Online geld verdienen en een bedrijf starten
Een YouTube kanaal die gaat over online geld verdienen of het starten van een eigen bedrijf, kan veel geld verdienen met YouTube. Veel mensen zijn dagelijks op zoek naar de beste manieren van online geld verdienen. Je kunt dus veel views krijgen op video’s. Daarnaast kun je cursussen, software of andere relevante producten aanbevelen.

Life hacks
Een kanaal over life hacks doet het vaak goed. Je kunt snel viral gaan met dit soort video’s en dit kan je dus snel views en subscribers opleveren. Een goed idee voor een cash cow channel.

Compilaties
Eigenlijk hetzelfde verhaal als bij de life hacks. Snel viral gaan hoef je niet raar van op te kijken wanneer je een goede video maakt. Je kunt snel groeien met je kanaal en snel online geld gaan verdienen.

Recepten en tips voor eten
Op een kanaal over recepten en eten kun je een heleboel publiceren. Denk aan bereidingen, tips en ideeën voor een gerecht. Je gezicht hoef je niet te laten zien op YouTube en toch kun je veel views krijgen. Het draait immers niet om jouw gezicht, maar om het gerecht ;).

Wat zijn de meest winstgevende niches?

YouTube is na Google de grootste zoekmachine ter wereld. De kansen zijn dus enorm groot als het gaat om het creëren van content op dit platform. Maar dan moet je wel even weten welke niches het meest winstgevend zijn:

Hoe start je een cash cow channel?

Voor het starten van een cash cow channel moet je een aantal stappen doorlopen. Deze lees je hieronder. In principe is het helemaal niet zo moeilijk.

Stap 1: Maak een gratis YouTube kanaal

Natuurlijk de allereerste stap wanneer je een succesvol cash cow channel wilt beginnen. Voor het aanmaken van een YouTube kanaal moet je een Google account hebben. Deze kun je ook gratis aanmaken.

Vervolgens kun je via jouw Google account naar YouTube gaan en rechtsboven klikken op je eigen profiel. Je kunt hier jouw kanaal een naam geven. Dit moet te maken hebben met de niche die je kiest.

Stap 2: Pas je YouTube kanaal aan

Nu is het tijd om jouw YouTube kanaal mooier te maken. Denk aan de lay-out, branding, een introductie op je kanaal, dat soort dingen. Het moet er samen uit zien als een mooi geheel en daarnaast moet je natuurlijk te maken hebben met jouw niche. Wees creatief!

Stap 3: Bepaal je strategie voor het maken van video’s

De video’s die op jouw kanaal komen zijn natuurlijk het meest belangrijke van jouw cash cow channel. Veel mensen kiezen ervoor om freelancers in te huren via Fiverr bijvoorbeeld. Deze freelancers kunnen voice-overs doen, scripts schrijven en editen.

Dit kost natuurlijk veel geld, maar je kunt het ook allemaal zelf doen en veel kosten besparen. Als je het zelf wilt doen, heb je wel een aantal tools nodig en een video editor. Kijk hier eens naar:

Cash cow channel Geld verdienen met YouTube

Met deze tools ben jij in staat om een cash cow channel te starten, een YouTube kanaal zonder dat je je gezicht laat zien dus.

Het gaat tijd en moeite kosten om onder de knie te krijgen hoe jij zelf video’s kunt editen op een professionele manier. Maar dit kan zich zeker gaan uitbetalen wanneer jij consistent bent en blijft leren.

Door veel bezig te zijn met jouw eigen cash cow channel, zul je steeds meer gaan leren over YouTube, editen en alles wat daarbij komt kijken. Je kunt ook YouTube zelf gebruiken voor instructiefilmpjes en inspiratie.

Scroll naar boven